Futbol Internacional
Esports Futbol 01/08/2011

La selecció espanyola sub-19 derrota la República Txeca i guanya l'Europeu de Romania (2-3)

L'equip, amb 5 catalans titulars (Sergi Gómez, Gerard Deulofeu, Edgar Badia, Albert Blázquez i Ignasi Miquel) s'ha imposat a la pròrroga després que el matx acabés 1-1

Ruben Pardo, Campaña i el català Albert Blázquez celebren un gol

RomaniaLa selecció espanyola sub-19 s'ha proclamat campiona d'Europa després de derrotar la República Txeca a la final (2-3), en un partit que s'ha resolt a la pròrroga després que els 90 minuts reglamentaris acabessin en empat a un.

L'equip que entrena Ginéz Meléndez, amb cinc catalans a l'onze inicial (Sergi Gómez, Gerard Deulofeu, Edgar Badia, Albert Blázquez i Ignasi Miquel) ha hagut de remuntar el marcador en dues ocasions abans d'alçar-se amb la seva cinquena corona europea d'aquesta categoria.

El primer temps ha estat força igualat, i amb ocasions per part dels dos equips, tot i que al descans s'hi ha arribat amb empat a zero. En canvi, a l'inici del segon temps, els txecs s'han pogut avançar gràcies a un gol de Krejci, que ha completat una jugada individual amb un xut creuat que no ha pogut atrapar Edgar Badia (52').

La selecció espanyola ha dominat el joc a partir d'aquell moment, però malgrat acostar-se a la porteria rival, no ha pogut marcar en cap de les jugades col·lectives. Tanmateix, a les acaballes del temps reglamentari (84'), un corner servit des de l'esquerra ha acabat amb un rebuig i una pilota bombada a la frontal. Pardo ha disparat de volea i Aurtenetxe ha desviat la trajectòria anotant l'empat, amb què s'ha acabat el temps reglamentari.

La pròrroga ha començat amb els dos equips buscant el gol, que ha caigut del costat de la República Txeca gràcies a un xut de Lacha, que ha aprofitat un error de col·locació de la defensa espanyola. I al segon temps de la pròrroga, Alcácer ha donat la victòria al conjunt espanyol amb dos gols, després d'una passada de Morata de cap (108') i afusellant el porter després d'una assistència de Pardo (115').

República Txeca 2 – Espanya 3

R. TXECA: Tomas Koubek; Martin Hala, Jakub Brabec, Tomas Kalas, Tomas Jelecek; Pavel Kederabek, Adam Janos, Roman Polom (Martin Sladky, M.36), Ladislav Krejci; Jiri Skalak (Patrik Lacha, m.79) i Tomas Prikryl (Antonin Fantis, m.102). Entrenador: Jaroslav Hrebik.

ESPANYA: Edgar Badía; Albert Blázquez, Ignasi Miquel, Sergi Gómez, Jon Aurtenetxe; Álex (José Campaña, m.55), Rubén Pardo, Gerard Deulofeu, Pablo Sarabia (Juan Muñiz, m.78), Juanmi (Paco Alcácer, m.54); i Álvaro Morata. Entrenador: Ginéz Meléndez.

GOLS: 1-0, m.52: Krejci; 1-1, m.85: Aurtenetxe; 2-1, m.97: Lacha; 2-2, m.108: Alcácer; 2-3, m.115: Alcácer.

ÀRBITRE: Stuart Attwell (anglès). Targetes grogues a Skalak, Brabec, Fantis, Álex i Campaña.

ESTADI: Concordia de Chiajna (Romania). Uns 5.000 espectadors.