Futbol femení
Esports Futbol 19/07/2017

Espanya convenç en el debut contra Portugal (2-0)

Els gols de Vicky Losada i Amanda Sampedro han deixat decidit el partit abans del descans

i
Vicky Losada ha fet l'1-0

BarcelonaLa posada en escena d'Espanya a l'Eurocopa ha sigut contundent i convincent. Victòria còmoda i solvent contra Portugal, per 2-0, i amb una notable sensació de superioritat. Els gols de Vicky Losada i Amanda Sampedro han desencallat el duel de seguida i han facilitat les coses a un combinat espanyol que, especialment a la primera meitat, ha exhibit tot el seu potencial futbolístic i s'ha aprofitat de la feblesa d'un rival menor.

I és que Portugal, la més dèbil del grup D, ha tingut ben poc a fer. S'ha vist sense capacitat per retenir la pilota, arraconat, en mans d'una Espanya que ha tingut bon ritme de joc. Els mecanismes de l'equip de Jorge Vilda han agilitzat la sortida de pilota, han ocupat bé els espais amb les incorporacions de les laterals i han garantit profunditat. Sempre hi havia peces a prop de l'àrea, amenaçant. A més, la precisió en el desplaçament llarg d'Andrea Pereira i Irene Paredes han anat trencant la possible monotonia d'un xoc tan desigual.

De la mobilitat i verticalitat espanyola ha sorgit el primer gol. Després d'aparèixer des de segona línia, Vicky Losada ha controlat una passada diagonal de Pereira per batre la portera portuguesa i estrenar el marcador. La terrassenca ha posat les bases del triomf, que poc després ha consolidat Amanda Sampedro, amb un remat de cap després d'una gran jugada col·lectiva.

L'escenari ha donat tranquil·litat aspanya, que ha pogut repartir descansos i minuts a la segona meitat mentre mantenia la concentració defensiva. Jenni Hermoso, amb un remat acrobàtic d'esquena a porteria, ha estat a punt de fer el tercer. Però Portugal, un pèl més agressiva al segon temps, ha pogut deixar la desfeta en el 2-0.

Més contundent s'ha mostrat Anglaterra, amb qui Espanya es jugarà les garrofes al grup D i contra qui es veurà les cares dissabte, en la segona jornada. En el debut, les angleses han golejat 6-0 Escòcia.