Futbol
Esports Futbol 28/07/2011

Espanya va a per totes al mundial sub-20 amb set catalans a l'equip

Arrenca demà a Colòmbia, i la selecció espanyola aspira a continuar els èxits de les categories inferiors amb un equip ple de catalans i amb el blaugrana Bartra de capità

Redacció
3 min
Marc Bartra celebra amb Alves el seu gol ahir a la Rosaleda de Màlaga.

BarcelonaL'atenció mediàtica sobre les seleccions inferiors d'Espanya s'ha multiplicat des que el juny passat la sub-21 va guanyar l'Europeu de Dinamarca a la final davant Suïssa. I mentre es juga l'europeu sub-19, ara arrenca el mundial sub-20 a Colòmbia.

En la darrera edició, Espanya va caure als vuitens de final davant Itàlia, i des que el 1999 va aconseguir el seu primer títol, no ha aconseguit repetir èxits més enllà de la final de 2003. Per canviar la dinàmica, aquest cop, la selecció, entrenada per Julen Lopetegui, presenta un equip ple de cares conegudes a Primera Divisió, i amb set jugadors catalans a les seves files.

El capità és el defensa del Barça B Marc Bartra, però hi ha fins a vuit jugadors que ja tenen força experiència a la màxima categoria: Kiko Femenía, nova incorporació del filial blaugrana, els espanyolistes Jordi Amat i Álvaro Vázquez, el madridista Sergio Canales, Koke, de l'Atlètic de Madrid, i Recio, del Màlaga, tot i que cal sumar Isco, que acaba de fitxar pel conjunt andalús.

A banda de Bartra, Amat i Vázquez hi ha més jugadors catalans, a les files del Barça B: el defensa Carles Planas, els migcampistes Oriol Romeu i Sergi Roberto i el davanter Cristian Tello.

El primer rival del combinat espanyol serà Costa Rica, el proper diumenge dia 31. Als 'ticos' destaca el davanter Joel Campbell, que després de la Copa Or i la Copa Amèrica també serà al mundial sub-20. La resta de rivals del grup d'Espanya, el C, són Austràlia i l'Equador. Hi ha sis grups, i dels 24 equips passaran 16, primers, segons, i els quatre millors tercers. La final es disputarà a Bogotà el proper 20 d'agost.

A la competició també hi ha l'Argentina, favorita per tradició, i que comptarà a l'equip amb el porter Andrada de Lanús, pretès pel Barça aquest estiu, i amb Erik Lamela, el jugador que més ha destacat en la desastrosa temporada de River Plate.

A la resta de combinats, alguns dels jugadors que més destaquen són, per exemple, els brasilers Danilo i Alex Sandro, els dos, acabats de fitxar pel Porto des del Santos. A l'Uruguai tenim el defensa de l'Atlètic de Madrid Leandro Cabrera i el fitxatge de l'Espanyol Adrián Luna, i per França jugarà el lateral Loïc Nego, que ha fitxat aquest estiu el Roma de Luis Enrique, a més de l'extrem de la Reial Societat Antoine Griezmann.

Un torneig amb una gran tradició

I és que el mundial sub-20 no és una competició més. Ha adquirit prestigi al llarg dels anys per l'èxit posterior d'alguns dels jugadors que l'han guanyada. Sense anar més lluny, Xavi va ser un dels protagonistes del triomf de la selecció espanyola el 1999, en un equip que tenia Iker Casillas a la porteria. També Iniesta va arribar a la final, però en el seu cas la va perdre, el 2003 als Emirats Àrabs, contra el Brasil de Dani Alves, Nilmar i el tanc Adriano.

Lionel Messi també va ser campió del món sub-20, l'estiu de 2005, just abans de començar la temporada que es va confirmar al primer equip del Barça. En aquell equip també hi havia Sergio Agüero, que tenia 17 anys i que va tornar a participar el 2007, quan va tornar a guanyar amb Ángel Di Maria a l'equip. Argentina ha estat un dels equips més exitosos, i també va guanyar el 2001 a casa seva, amb Saviola i D'Alessandro com a estrelles.

stats