Copa Catalunya
Esports Futbol 17/04/2013

L'Espanyol en té prou amb 45 minuts per acabar amb les esperances del Llagostera (3-0)

Els blanc-i-blaus, amb molt d'ofici, han deixat el partit sentenciat a la primera meitat amb els gols de Sergio García i Christian Alfonso (2) i s'han classificat per a la final

M. Molina
Els jugadors de l'Espanyol celebren un gol a Tarragona

BarcelonaL'Espanyol ha fet bons els pronòstics i s'ha classificat per a la final de la Copa Catalunya després de derrotar el Llagostera (3-0). Sergio García i Christian Alfonso, en dues ocasions, han deixat el partit sentenciat a la primera meitat, en un enfrontament en què el del Bon Pastor ha hagut de deixar el terreny de joc en notar molèsties, tot i que no sembla una lesió important.

Els blanc-i-blaus han fet canvis a l'equip habitualment titular a la Lliga, però tot i això han presentat un onze competitiu i que ha estat per la feina des del primer minut. El Llagostera, amb coratge però menys futbol a les cames, s'ha vist sorprès per la fortalesa física, tàctica i tècnica dels homes que entrena Javier Aguirre.

El somni del Llagostera, que per primera vegada s'havia classificat per a les semifinals de la Copa Catalunya, s'ha començat a esvair al minut 9, quan Sergio García ha marcat el primer gol. El davanter centre de l'Espanyol, titular en l'enfrontament d'aquest dimecres, ha aprofitat un rebuig de la defensa per xutar al segon pal amb una rosca que no ha pogut atrapar el porter Wilfred.

Després del primer cop s'ha mantingut el domini blanc-i-blau davant un Llagostera amb ganes de tenir la pilota però incapaç de generar ocasions clares de perill. En canvi, l'Espanyol ha continuat sent expeditiu en les jugades d'atac i Christian Alfonso ha fet el segon. El jugador ha aprofitar una errada en la sortida de pilota de Canal per pispar-li l'esfèrica i encarar el porter (23'). I a la mitja hora, el mateix Christian Alfonso ha aprofitat una centrada de Petrov –que Wilfred no ha pogut rebutjar del tot– per fer el tercer.

Amb el partit sentenciat, Sergio García ha notat molèsties musculars i ha demanat el canvi. Una lesió que no sembla greu, a l'espera del comunicat mèdic oficial del club blanc-i-blau.

Amb el partit sentenciat, la segona meitat ha sigut un tràmit per a tots dos equips. L'Espanyol ha fet canvis i ha fet entrar jugadors habitualment titulars com Wakaso, Colotto o Verdú. El Llagostera també ha fet rotacions i el seu entrenador, Oriol Alsina, ha donat minuts al màxim de jugadors perquè poguessin gaudir de les semifinals.

El segon temps gairebé no ha tingut ocasions clares, excepte alguna centrada del Llagostera i xuts des de lluny de l'Espanyol.