EUROCOPA 2012
Esports Futbol 12/10/2011

Les 12 seleccions que jugaran l'Eurocopa i les 8 que aniran a la repesca

La darrera jornada de la fase de classificació per l'Eurocopa va definir prou el quadre d'equips que seran el proper estiu a Polònia i Ucraïna.

Toni Padilla
2 min
Suècia, celebrant la classificació per jugar l'Eurocopa

BarcelonaAbans d'aquesta darrera jornada, ja s'havien classificat Espanya, Alemanya, Holanda, Itàlia i Anglaterra, a més de les dues amfitriones. En la jornada de dimarts, van assolir la fita les seleccions que no van aconseguir guanyar el seu grup fins al darrer partit. Va ser el cas de Grècia, que va patir de valent al camp de Georgia, on li calia un punt però va anar perdent bona part del matx. Al final l'equip de Fernando Santos es va imposar als georgians (gols de Fotakis i Charisteas), enviant els croats a la repesca.

Rússia de la seva part, va golejar sense pietat a Andorra (6-0) i va deixar que la República d'Irlanda i Armènia es barallessin per una plaça en la repesca. Del duel van sortir victoriosos els irlandesos, que es van servir de l'expulsió del porter Beretovsky i d'un gol en pròpia porta dels armenis per guanyar per 2 a 1.

Dinamarca de la seva part, va guanyar un dels duels directes entre equips que lluitaven per ser primers davant de Portugal (2-1). Els francesos van fer el mateix davant dels bosnians, tot i que ho van fer gràcies a un penal marcat per Nasri a manca de 9 minuts. Abans, manava Bòsnia amb un gol de Dzeko que clsasificava els balcànics.

Suècia de la seva part, es classifica com a millor segona. Els homes d'Erik Hamra aprofitar la derrota de Portugal i van aconseguir una meritòria victòria davant Holanda amb dos gols en el mateix minut de Larsson i Toivonen.

Al costat de la República d'Irlanda, Croàcia, Portugal, Montenegro o Bòsnia i Hercegovina jugaran la repesca Estònia, Turquia i la República Txeca. Els txecs van complir a Lituània (1-4) i van confiar les seves opcions a Espanya, que no va fallar i va derrotar amb facilitat a Escòcia (3-1).

Les decepcions de la jornada les van protagonitzar Bèlgica i Sèrbia, que van dir adéu a la seva presència a Ucraïna i Polònia sense ni tan sols lluitar la plaça. La màquina alemanya va ser massa per als belgues, que vancaure 3-1. Sèrbia de la seva part, necessitava guanyar a casa d'Eslovènia però va perdre 1-0, deixant en la segona posició a la sorprenent Estònia.

El sorteig per a les eliminatòries de la repesca serà aquest dijous 13 d'octubre a la una de la tarda. Els partits d'anada es disputaran el 11 i el 12 de novembre i els partits de tornada seran el 15 de novembre.

Equips classificats:

Alemanya, Rússia, Itàlia, França, Holanda, Suècia, Grècia, Anglaterra, Dinamarca, Espanya, Ucraïna i Polònia

Equips que jugaran el play-off:

Turquia, República d'Irlanda, Estònia, Bòsnia i Hercegovina, Croàcia, Montenegro, Portugal, República Txeca.

stats