Publicitat
Publicitat

EUROCOPA 2012

Kíev acull un sorteig de l'Eurocopa on Espanya pot caure en un grup temible

El Palau de les Arts de Kíev acull avui el sorteig de l'Eurocopa d'Ucraïna i Polònia 2012, sorteig en què la selecció espanyola espera rivals, grup i escenari dels seus partits amb Alemanya, Portugal i França com a opcions més temibles

Setze equips (els catorze classificats en la prèvia, més els amfitrions Polònia i Ucraïna), entraran aquest divendres a la tarda als bombos i quedaran repartits en els quatre grups que configuraran la primera fase d'un torneig que arrencarà el proper 8 de juny a Varsòvia i conclourà l'1 de juliol a Kíev.

Espanya, l'última campiona, ja espera oponents des de la primera copa del sorteig, la qual conté els quatre caps de sèrie i en què també figuren Holanda, Polònia i Ucraïna. Cap d'aquestes tres serà rival de la selecció espanyola. Les altres dotze (Alemanya, Itàlia, Anglaterra i Rússia, a la copa 2; Croàcia, Grècia, Portugal i Suècia, a la 3, i Dinamarca, França, República Txeca i Irlanda, a la 4) són adversaris potencials de l'equip de Del Bosque, amb l'equip alemany com a gran perill.

El conjunt dirigit per Joachim Low, que barreja talent, poder golejador i fiabilitat defensiva, és l'adversari més complicat del segon bombo. Així ho marca la seva impecable fase de classificació, tancada amb ple de victòries, el seu futbol brillant i la condició de subcampió en l'última Eurocopa, guanyada per Espanya.

Entre Alemanya, la tradicional competitivitat d'Itàlia, el potencial de l'Anglaterra de l'entrenador italià Fabio Capello i la imprevisible Rússia, potser l'adversari menys fort d'aquest quartet i que ja va ser el seu rival per partida doble a Àustria i Suïssa 2008, sortirà un els contrincants d'Espanya a la fase final.

Un altre oponent sorgirà de la tercera copa. Aquí, Portugal, liderada pel madridista Cristiano Ronaldo, apareix com la possibilitat més inquietant, per sobre de Croàcia, Grècia (campiona d'Europa el 2004) i Suècia, tres seleccions, ara per ara, per sota del nivell del bloc dirigit per Vicente del Bosque.

França, mentrestant, és el 'coco' del quart bombo. Els seus fracassos més recents, a l'Eurocopa 2008 i al Mundial 2010, l'han relegat a aquesta posició en el sorteig, en la qual comparteix sort amb Irlanda, la República Txeca i Dinamarca, opcions molt més desitjables com a companyes de grup en la fase final del torneig del pròxim any.

A més dels adversaris, Espanya també sabrà demà l'escenari dels seus partits. Anirà al grup B o C (l'A és segur per a Polònia i el D per a Ucraïna). I d'aquí depèn la ciutat on disputarà els seus partits de la primera fase. Si va al B ho farà a Gdansk, a Polònia, si va al C jugarà a Kharkiv, a Ucraïna.

LES QUATRE COPES DEL SORTEIG:

COPA 1 (Caps de sèrie):

1. Polònia (amfitriona)

2. Ucraïna (amfitriona)

3. Espanya 43,116

4. Holanda 40,860

COPA 2:

5. Alemanya 40,446

6. Itàlia 34,357

7. Anglaterra 33,563

8. Rússia 33,212

COPA 3:

9. Croàcia 33,003

10. Grècia 32,455

11. Portugal 31,717

12. Suècia 31,675

COPA 4:

13. Dinamarca 31,205

14. França 30,508

15. República Txeca 29,602

16. Irlanda 28,576

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT