EUROCOPA 2012
Esports Futbol 11/10/2011

Portugal s'ho jugarà tot en la repesca, mentre que França, patint, es classifica per l'Eurocopa del 2012

França ha patit per classificar-se, però ho ha fet després d'empatar amb Bòsnia. Abidal ha jugat els 90 minuts. Espanya ha superat Escòcia 3-1 amb 7 blaugranes a l'onze titular

N. G.
Villa ha marcat el tercer gol de la selecció espanyola. HEINO KALIS / REUTERS

BarcelonaPortugal no ha pogut classificar-se directament per a l'Eurocopa del 2012. La selecció de Cristiano Ronaldo, que necessitava només un punt per aconseguir el passi directe, ha vist com Dinamarca la superava amb claredat (2-1). Mentre els danesos es classificaven directament, Portugal, serà una de les seleccions que s'ho jugaran tot en una eliminatòria a anada i tornada amb el rival que coneixeran aquest dijous (13 hores), en un sorteig que se celebrarà a Cracòvia (Croàcia).

Si Portugal ha estat la sorpresa perquè no ha pogut classificar-se, qui sí que ho ha aconseguit ha estat França. Tot i això, no ha pogut evitar patir. Els francesos han vist perillar la seva classificació directa després que Bòsnia s'avancés en el marcador en la primera part del partit. Tot i això, gràcies a un gol de penal transformat per Nasri, França ha empatat, ha aconseguit el bitllet directe per a l'Eurocopa del 2012 i ha enviat Bòsnia al play-off. Abidal, que va viatjar amb la seva selecció amb un informe del Barça on s'avisava que el jugador patia una contractura al bíceps femoral i on es recomanava repòs, ha jugat com a titular i ha disputat els 90 minuts.

Per la seva banda, també s'ha classificat directament per a l'Eurocopa de l'estiu vinent Rússia, que ha golejat amb claredat la ventafocs del seu grup, Andorra (6-0). Grècia també s'ha assegurat el passi després de guanyar Geòrgia (1-2), mentre que Suècia aconsegueix classificar-se directament en convertir-se en la segona millor classificada dels nou grups.

Valdés, titular

Després de diverses convocatòries i d'haver jugat cinc partits amistosos, el porter blaugrana Víctor Valdés ha debutat en un partit oficial amb la selecció espanyola. Espanya ha guanyat 3-1, amb dos gols de Silva i un de David Villa, mentre que el gol dels escocesos ha estat una pena màxima que ha comès Valdés i que Goodwillie ha transformat. Amb aquest triomf, la selecció espanyola ja suma 14 victòries consecutives i iguala d'aquesta manera el rècord en partits oficials que ostentava Holanda. El seleccionador, Vicente del Bosque, ha decidit sortir d'inici amb set blaugranes (Valdés, Puyol, Piqué, Busquets, Xavi, Villa i Pedro), mentre que Thiago ha sortit en la segona part. El partit contra Escòcia també ha servit per veure debutar el català Jordi Alba.

La derrota d'Escòcia contra el combinat espanyol, unida a la victòria de la República Txeca a Lituània (1-4) deixa fora els escocesos, mentre que el combinat txec serà un dels equips que jugarà els dos partits de la repesca, previstos per l'11 i el 15 de novembre.

Per al play-off també s'ha classificat Turquia, que ha superat Arzeibaijan (1-0). El combinat turc ha fet bé la seva feina i, a més, s'ha vist beneficiat per la victòria d'Alemanya (3-1) davant Bèlgica. Tot i que els belgues es jugaven el ser o no ser a l'Eurocopa i els alemanys ja ho tenien tot fet, Alemanya no ha donat opció a Bèlgica. En el sorteig d'aquest dijous, també hi serà la República d'Irlanda –que ha guanyat 2-1 Armènia–, Croàcia, que ha superat per 2-0 Letònia, i Estònia. Aquesta última selecció ja havia jugat el seu últim partit, i només necessitava que Sèrbia no guanyés. Eslovènia li ha fet el favor (ha superat Sèrbia 1-0) i així aquest dijous la selecció d'Estònia també serà al sorteig per jugar la repesca.