EUROPA LEAGUE
Esports Futbol 14/12/2011

El Fulham, en el descompte, i el PSG, eliminats de l'Europa League

L'Ahtletic Club ha aconseguit la primera plaça del Grup F i divendres hi serà al sorteig dels setzens de final, juntament amb el València, que va quedar tercer en la fase de grups de la Lliga de Campions

Efe
3 min

BarcelonaL'eliminació del Fulham anglès, amb un gol en el descompte de l'Odense, i del París Saint Germain francès, que ha complert els seus pitjors pronòstics tot i guanyar 4-2 l'Athletic Club, han estat les sorpreses més significatives d'una nit en què l'Anderlecht ha demostrat el seu poder completant la fase de grups amb un ple de victòries.

La jornada es presentava favorable per al Fulham, que depenia de si mateix davant l'Odense danès per passar a setzens de final. El Twente ja tenia assegurat el liderat en el grup K i no es jugava res davant el Wisla de Cracòvia, que necessitava una punxada del Fulham a Anglaterra. La sort es va aliar amb els polonesos que, després de guanyar 2-1, hauran d'agrair a l'Odense la proesa de signar taules (2-2) al camp del Fulham. Un gol del senegalès Djiby Fall en el minut 93 ha enviat al carrer als anglesos.

L'altra sorpresa de la jornada s'ha donat en el grup de l'Athletic, que, com a líder, evitarà en el sorteig del proper divendres els quatre caps de sèrie dels clubs que procedeixen de la Lliga de Campions.

Tot i jugar un bon partit, l'equip del xilè Marcelo Bielsa ha perdut 4-2 davant el París Saint Germain, que finalment no ha passat de ronda. Necessitaven sumar més punts que el Salzburg, però els austríacs no han fallat en la seva visita a l'Slovan de Bratislava. Tot i que han patit, han guanyat 2-3 i estaran a setzens com segons del grup F.

En el Grup L, l'Anderlecht ha fet ple de victòries amb una golejada al Lokomotiv de Moscou (5-2). Els russos tenien l'opció d'optar al primer lloc del grup, però la seva derrota a Bèlgica ha impedit qualsevol opció d'evitar el segon lloc. En l'altre partit, intranscendent, el Sturm Graz ha pedut al seu estadi 1-3 davant l'AEK d'Atenes.

En el grup D la nit ha acabat feliç per al Lazio. Els gols del txec Libor Kozác i Giuseppe Sculli han servit per guanyar 2-0 al Sporting de Lisboa. Amb els deures fets, i amb els portuguesos líders, només havien d'esperar una punxada del Vislui davant el Zuric.

Els suïssos han donat una mà als italians i han guanyat 2-0 a l'equip romanès. Dos gols al final del duel de l'ex de l'Osasuna Xabier Margairaz i Oliver Buff han acabat amb el somni dels homes de l'entrenador Viorel Hizo, que s'han quedat a les portes dels setzens de final.

Mentrestant, al grup E no hi ha hagut sorpreses i han passat a la següent ronda els dos equips que més possibilitats tenien abans de l'inici de la jornada. El Besiktas turc i l'Stoke City anglès es jugaven el primer lloc del grup. Els primers han guanyat 3-1 i superen en la classificació als segons.

A més, el Dinamo de Kíev ha dilapidat qualsevol possibilitat de passar de ronda. Necessitava guanyar per golejada al Maccabi de Tel Aviv i esperar una derrota del Besiktas. Han empatat 3-3, han acabat tercers i, per tant, han estat eliminats.

Finalment, un gol en pròpia porta del croat Jurica Buljat i els gols del romanès Ciprian Marica i Andreas Viegel han estat suficients per al Schalke 04 alemany que ha superat 0-3 al Maccabi Haifa i ha consolidat el seu lideratge en el grup J. Els israelians necessitaven una victòria per acabar segons, però han cedit aquest lloc l'Steaua de Bucarest, que ha guanyat 3-1 l'AEK Larnaca.

stats