GIRONA FC

Eusebio Sacristán: “Vinc a oferir el millor de mi”

El flamant tècnic del Girona fins al 2020 ha estat presentat a la sala de premsa de Montilivi

"Estic molt agraït per ser l'escollit i per la confiança que m'han demostrat. M'agrada com es fan les coses a Girona. Tot el que m'han explicat és bo i m'il·lusiona. El que s'ha aconseguit aquí té molt mèrit, la figura de Pablo Machín ha estat decisiva. Ha sigut capaç de transmetre energia a uns jugadors als quals penso adaptar-me. La manera de jugar ha donat els seus fruits i soc conscient del moment històric que viu el club. Sento la responsabilitat i vinc a oferir el millor de mi. Vull continuar creixent com a tècnic i com a persona", ha dit Eusebio Sacristán en l'acte de presentació del seu acord fins al 2020 com a nou entrenador del Girona. "Ens hem entès ràpidament, vull veure si soc capaç de treure el màxim rendiment a un equip que treballa tan bé. Lògicament, intentaré transmetre matisos, però qui ha de fer l'esforç soc jo".

El tècnic castellà ha parlat de trobar l'equilibri. "El més important són les fases del joc: si vols prendre la iniciativa o no, on vols tenir la superioritat, com vols defensar, com vols atacar, quina pressió farem... El Girona fa un temps que planteja un dibuix inicial que li permet complir aquestes fases i, si les variem, evidentment canviarà una mica. Treballarem per trobar un punt mitjà. A mesura que ho senti anirem avançant". Les sinergies amb el Manchester City i l'amistat amb Pep Guardiola han ajudat en les negociacions per ser el successor del tècnic sorià. "Entenem el futbol d'una manera molt semblant, i això és un punt més que també suma. Els equips són el reflex del seu tècnic i jo donaré el meu segell, el meu toc. Intentaré aconseguir el mateix que vol el club: enfortir-se a Primera".

Actualment hi ha 18 jugadors amb contracte vigent. "Vull continuar comptant amb el nucli de la plantilla. Analitzaré quina idea de joc farem, la respectaré i intentaré treure'n profit. Hem de potenciar les nostres virtuts i, a partir d'aquí, adaptar-m'hi". Com diu el tòpic, la segona temporada és més difícil que la primera. "Encara hem de planificar moltes coses, ja sabem què exigeix el màxim nivell. Competirem amb les nostres armes, intentarem ser superiors". Eusebio ha enviat un missatge a qui es vulgui quedar. "Esperem continuar amb els futbolistes que tan bon rendiment han donat: vull que estiguin amb mi i gaudeixin del joc. Si decideixen continuar, s'ho passaran bé". També ha tingut temps de referir-se a possibles cessions. "Això, com a club, ens permet ser més forts, ho intentarem explotar". Onésimo Sánchez i Juan Carlos Andrés l'acompanyaran al cos tècnic de Montilivi. "Em falta veure quines àrees podem potenciar, però ells, segur". Eusebio ha apel·lat a la unitat del grup. "No sempre podrem somriure, vindran moments difícils i haurem d'estar tots junts. Si ho fem així, segur que anirà tot bé". D'altra banda, el tècnic del Girona ha confirmat que la plantilla farà una estada a Manchester d'una setmana, en una pretemporada que podria començar el 9 de juliol.

"Sento que és l'escollit"

Quique Cárcel ha parlat d'unes negociacions fàcils. "Tot ha anat molt bé, ho he tingut clar des de la primera reunió. És una persona humil, sincera i apassionada, gaudeix de la seva feina com si fos un nen. El repte és difícil, no podem oblidar el rendiment dels últims cursos, però hem de seguir i sento que és l'indicat per tirar endavant la proposta que vull per al Girona". L'acte s'ha obert amb un petit discurs de Delfí Geli. "Estem satisfets, tenim amb nosaltres una persona que ens ajudarà a créixer en l'àmbit humà i com a projecte. Venim d'uns anys molt bons però volem continuar estabilitzant el club a l'elit. La seva experiència i tarannà farà que els passos siguin en la direcció adequada. El veiem implicat, i això és una gran notícia", ha acabat.

Més continguts de