FUTBOL

La FIFA nega que el seu secretari general tingui relació amb els pagaments il·legals dels que se l'acusa

El màxim organisme del futbol internacional ha sortit en defensa de Jerome Valcke, la mà dreta de Blatter, per desmentir qualsevol relació del francès amb un suposat cas de corrupció

La FIFA  ha negat que el seu secretari general, Jerome Valcke, o un altre antic dirigent "estiguin implicats en l'inici, aprovació i implementació" del projecte pel qual el Comitè Organitzador del Mundial de Sud-àfrica 2010 va fer un pagament de 10 milions d'euros a la CONCACAF, la confederació de futbol que aplega el nord i el centre del continent americà, així com el Carib.

En un comunicat fet públic aquest dimarts, la FIFA ha aclarit que "el 2007, com a part de la Copa del Món de 2010, el govern de Sud-àfrica va aprovar un projecte de 10 milions d'euros per donar suport a la diàspora africana en països del Carib com a llegat del Mundial".

Per part del govern de Sud-àfrica, i d'acord amb la Federació de Futbol d'aquest país (SAFA), es va demanar a la FIFA que procedís a retenir els 10 milions d'euros del pressupost del Comitè Organitzador i els utilitzés per a finançar el "Programa Llegat Diàspora". "La SAFA va instruir a la FIFA que el Programa Llegat Diàspora hauria de ser administrat i aplicat directament pel president de la CONCACAF, que en aquell moment era president adjunt del Comitè de Finances, i que hauria d'actuar com el fiduciari dels fons del programa", ha afegit la FIFA.

L'organisme que presideix Joseph Blatter ha afirmat també que "els pagaments totals de 10 milions d'euros van ser autoritzats pel llavors president del Comitè de Finances i executats d'acord a les regulacions de la FIFA". "La FIFA no va incórrer en cap cost com a resultat de la petició de Sud-àfrica perquè els fons pertanyien al Comitè Organitzador. Tots dos, la Federació de Sud-àfrica i el Comitè Organitzador, van complir amb les formalitats necessàries per a l'esmena pressupostària", ha explicat la FIFA.