Publicitat
Publicitat

FUTBOL

La FIFA rebutja les reclamacions després de tancar la investigació dels Mundials de Rússia 2018 i Qatar 2022

La FIFA anuncia que no hi ha motius per incoar expedient disciplinari al jutge Eckert, responsable de tancar la investigació dels Mundials de Rússia 2018 i Qatar 2022

El president de la Comissió Disciplinària de la FIFA, Claudio Sulser, ha resolt que "no pertoquen les reclamacions d'algunes parts involucrades" en la investigació sobre l'elecció de la seu dels Mundials 2018 i 2022, concedits a Rússia i Qatar.

En un comunicat, la FIFA ha anunciat que la seva Comissió Disciplinària entén que no hi ha motius per incoar expedient disciplinari al responsable de l'òrgan de decisió de la seva Comissió d'Ètica, Hans-Joachim Eckert, que ha tancat la investigació el 13 de novembre amb la conclusió que no hi va haver irregularitats.

"El president de la comissió va examinar el material subministrat i va destacar que, vist que algunes parts involucrades van dur a terme les seves pròpies activitats amb els mitjans de comunicació amb prou antelació a la publicació de la declaració del jutge Eckert, president de l'òrgan de decisió, la reclamació de violació del secret professional no té fonament", ha assenyalat la FIFA. En el seu comunicat, la comissió disciplinària afegeix que "no es va esmentar cap nom en la declaració i tampoc es va difondre cap informació de caràcter general", de manera que "no hi va haver cap divulgació d'índole confidencial".

"La declaració del jutge Eckert esmenta igualment que l'informe del president de l'òrgan d'instrucció (Michael J. Garcia) no es basa en cap informació o material que s'hagués rebut de les parts involucrades per arribar a les conclusions del mateix", afirma. Igualment ha afegit que "el president de l'òrgan d'instrucció, Michael J. Garcia, en la seva carta dirigida al president de la comissió disciplinària, Claudio Sulser, conclou que les reclamacions de parts involucrades no tenen fons".

El jutge Eckert ha donat per tancada la investigació al novembre amb la conclusió que no hi va haver irregularitats en el procés d'elecció dels esmentats Mundials, en un informe en què sí que es feia ressò de pagaments realitzats per Qatar a oficials de FIFA en el període previ a la votació del 2 de desembre de 2010 i de regals fets per la candidatura de Rússia 2018 a persones vinculades a la FIFA.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT