Selecció catalana

Andreu Subies: "No hi ha cap altre esdeveniment, a nivell de Catalunya, més important que aquest partit"

El president de la Federació Catalana de Futbol ha encapçalat l'acte de presentació del partit Catalunya - Cap Verd del 30 de desemre

La Federació Catalana de Futbol ha presentat aquest dilluns el tradicional partit de Nadal de la Selecció Catalana, que aquest any s'enfrontarà a Cap Verd. El president de la Federació, Andreu Subies, ha encapçalat l'acte, acompanyat d'altres autoritats i de Gerard López, nou seleccionador de futbol. D'altra banda, també hi han assistit alguns jugadors com els blaugranes Marc Bartra i Sergi Roberto, o els futbolistes blanc-i-blaus Sergio Garcia i Kiko Casilla, jugadors que possiblement entraran a la convocatòria.

Gerard López, nou seleccionador i que ha disputat nou partits amb l'absoluta, ha reconegut que: "És cert que a vegades és difícil perquè coincideix en unes dates que no va molt bé pels clubs, però amb la màxima il·lusió possible". "Intentaré, a part de la meva tasca amb la selecció absoluta, fer una tasca vinculada als valors de la selecció. Aportaré la meva experiència per millorar el futbol amateur", ha comentat el tècnic.

"M'agrada el futbol d'atac, el futbol d'espectacle, i apostaré per això. També seré comprensiu amb el moment, tenint en compte que tornaran d'una setmana de vacances, i cap d'ells jugarà els 90 minuts", ha afegit sobre l'estil.

"Vam comentar amb el president que tot anés més enllà de ser entrenador de la selecció, sinó ajudar a la Federació. Fer tot el possible perquè la meva imatge no només aparegui una vegada l'any. Per això m'he volgut ajuntar de dos amics meus com el Sergio González o el Xavi Aguado [membres del cos tècnic]", ha explicat Gerard López.

"Tinc contacte amb els jugadors i faré la llista conjuntament amb els ajudants. I si algú entre a la llista i no pot venir, i la baixa no és justificada, ho diré públicament. De moment estic encantat amb la llista que estem formant, i espero que sigui el dia més complexe possible", ha dit sobre la convocatòria.

Pel què fa al rival, ha puntualitzat: "És una bona selecció, tot i que entenc que a la gent no li sembli. De fet, estaven classificats pel Mundial. No és la típica selecció africana, que corre molt, sinó que té un estil més portuguès o brasiler. Em recorda el Costa d'Ivori, que al seu principi ningú no el coneixia i després va ser una potència mundial".

De la seva banda, Andreu Subies ha comentat: "Fa setze anys que fem aquest partit, i l'hem de fer. És el nostre equip, el nostre himne i el nostre escut. No canvia res. Hem crescut com a societat i aquest és un acte més del que és Catalunya. No hi ha cap canvi. Sabem perfectament com està la societat, i per això fem el partit. I potser serà un dels millors partits que he viscut darrerament".

"No tenim cap altre esdeveniment, a nivell de Catalunya, més important que aquest partit. Hi ha altres clubs i altres competicions. Però a nivell de Catalunya, és l'únic. Ja l'hem buscat", ha aclarit. "No podem jugar cap altre dia per respecte als clubs. El partit del dia 31 està pactat amb els clubs", ha afegit.

Sobre el rival, Cap Verd, ha justificat que les seleccions de primer nivell no accedeixen a disputar un partit contra una selecció no reconeguda, fora de les dates FIFA, a canvi d'una compensació econòmica molt petita i amb el risc de perdre el partit. "Ja ho hem intentat amb Bòsnia, Eslovènia, Escòcia o Estats Units", ha aclarit. "Quan et trobes un equip com Cap Verd que està boig per venir, ho acceptem. A més, és l'equip amb més rànquing dels últims quatre anys".

Catalunya i Cap Verd s'enfrontaran a l'Estadi Olímpic Lluís Companys el dilluns 30 de desembre a les 7 de la tarda. Uns dies abans, el dilluns 23 de desembre, es donara a conèixer la llista de convocats. El preu de les entrades seran des dels 10 euros (gol), 15 euros (lateral) i 25 euros (tribuna). Els clubs federats podran comprar-les a partir del 5 de desembre, i el públic general el dia 9. D'entrada, al web de la Federació Catalana.