Publicitat
Publicitat

Futbol

La Federació Catalana suspèn definitivament la celebració de la Supercopa de Catalunya

Davant la negativa de l'Espanyol a jugar en la segona data proposada, i que el Barça no es comprometia a jugar amb el primer equip, Andreu Subies l'ha anul·lat

La Federació Catalana de Futbol va intentar salvar la Supercopa de Catalunya –s'havia de celebrar aquest dimarts– proposant una segona data, el 26 de setembre, però l'Espanyol ha declinat l'oferta. A més, el Barça el dilluns ja va anunciar que acceptava jugar al setembre, però sense acceptar les condicions que li volia imposar la Federació.

Amb tot plegat, aquesta tarda el president Andreu Subies ha penjat un comunicat a la web de la Federació, en què anuncia la suspensió definitiva de la Supercopa, i fa una cronologia dels fets:


20.06.12 - Reunió a la seu de la FCF entre els quatre clubs participants (FC Barcelona, RCD Espanyol, C. Gimnàstic de Tarragona i AEC Manlleu), TV3, la Secretaria General de l'Esport i representants de la FCF, encapçalats pel seu President, Andreu Subies. A la trobada s'arriba a un acord entre totes les parts sobre el nou format de la Copa i la Supercopa de Catalunya, amb l'objectiu de donar-li més rellevància mitjançant la implicació dels clubs amb la participació dels seus primers equips.


11.07.12 - Presentació oficial de la final de la Copa i la Supercopa de Catalunya al Palau de la Generalitat, amb la presència del Molt Hble. President, Artur Mas; del President de la FCF, Andreu Subies; del Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau; del 5è Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Siurana; i dels presidents dels quatre equips, Sandro Rosell, Ramon Condal, Josep Maria Andreu i Josep Anglada. Totes les parts van elogiar aquest nou format de les competicions.


16.07.12 - Es posen a la venda les entrades de la Copa i Supercopa a través de Ticketmaster i diversos operadors. Alhora, la maquinària organitzativa del partit segueix endavant, tot mantenint reunions seguretat, reunions tècniques, amb l'objectiu de garantir la màxima qualitat d'aquest esdeveniment.

27.07.12 - El FC Barcelona anuncia públicament que jugarà la Supercopa de Catalunya amb el Barça B (NOTÍCIA WEB BARÇA). Davant d'aquesta notícia, i després de parlar amb totes les parts implicades, la FCF emet un COMUNICAT OFICIAL on s'anuncia que suspèn les competicions davant l'elevat risc econòmic i social que això representa. Sense el primer equip del FC Barcelona, no es podia complir amb les condicions que havia de reunir la Supercopa de Catalunya i que s'havien pactat en un inici. Al mateix temps, l'entitat federativa convoca una roda de premsa pel dilluns següent per donar totes les explicacions pertinents a tot el futbol català i a la societat en general.


28-29.07.12 - Durant tot el cap de setmana, el President de la FCF parla via telefònica amb totes les parts implicades i amb la intenció de trobar una solució a aquesta suspensió es proposa una nova data (26 de setembre) per la celebració d'ambdós partits. La FCF, d'acord amb el que també planteja la Generalitat de Catalunya, pretén que el projecte de la Copa i la Supercopa segueixi endavant amb garanties.

30.07.12 - Abans de la roda de premsa, la FCF convoca als quatre clubs participants, al Secretari General de l'Esport i a TV3, a una reunió per tractar la viabilitat de la nova data proposada per la FCF. La trobada, d'una hora i mitja de durada, serveix per marcar un període de 48 hores de consulta pel Barça i l'Espanyol per donar una resposta a l'entitat federativa. El Manlleu i el Nàstic ja mostren la seva aprovació a la data del 26 de setembre. En aquesta reunió, la Generalitat i la FCF remarquen la importància de la celebració d'ambdues competicions.

Durant la roda de premsa, i després d'haver exposat tot els fets ocorreguts, la FCF demana a tots els clubs implicats col·laboració i compromís per poder tirar endavant amb les competicions el dia 26 amb les condicions plantejades a la reunió del mes de juny. Alhora, aprofita l'ocasió per agrair públicament al RCD Espanyol que hagi ofert el seu Estadi per la disputa de la final de la Copa de Catalunya.
A la tarda, el FC Barcelona emet un COMUNICAT on exposa que accepta la proposta de la FCF per jugar la Supercopa de Catalunya el dia 26 de setembre.

31.07.12 - El RCD Espanyol, a través del seu conseller, Joan Collet, informa públicament que per motius esportius i institucionals desestima l'opció de jugar la Supercopa de Catalunya. Així queda palès en la NOTÍCIA que avui publica l'entitat blanc-i-blava al seu web.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT