SELECCIÓ CATALANA

La Federació i el Govern volen que el Catalunya-Nigèria sigui un acte de "catalanitat"

Les entrades per al partit (2 de gener, 19 h, TV3) es posaran a la venda a partir del 10 de desembre, però els socis de l'Espanyol les podran comprar a partir del dia 7 en exclusiva

La Federació Catalana de Futbol (FCF) ha presentat el partit Catalunya-Nigèria del proper 2 de gener (19 h, TV3) a l'estadi Cornellà-El Prat, que l'acollirà per primer cop, cosa que ha agraït el president Andreu Subies: "És el primer cop que venim a aquest estadi, és un 4 estrelles amb 40.000 seients, i esperem omplir-lo, ja que és la mitjana de gent que ha vingut els darrers anys a Montjuïc i el Camp Nou".

A partir del 10 de desembre es posaran a la venda les entrades, però els socis de l'Espanyol podran comprar-les abans en exclusiva a partir del dia 7.  El preu de les entrades va des dels 15 euros als gols, als 30 a la tribuna presidencial.

"Hem parlat amb els 'misters' i amb els jugadors i tenim la seguretat que jugaran els millors, i hem trobat la data ideal", ha explicat Subies, que a més ha dit que han escollit les set de la tarda perquè hi puguin anar les famílies.

Sobre la limitació d'haver de fer el partit sempre en les dates nadalenques: "No tenim data FIFA per jugar, però hi ha el compromís de tots de jugar cada any, i assumim un risc des de la FCF".

I respecte a com afecta aquest partit la situació actual del país, Subies ha dit: "El moment que estem vivint a Catalunya... Si el futbol és un camí per ensenyar el que som, aquest partit també ho farà". En aquest sentit, el secretari general de l'esport, Ivan Tibau, ha comentat: "En els últims mesos el sentiment català s'ha fet més evident que mai, i també ho hem de demostrar en aquest partit de futbol per projectar-nos internacionalment. És un acte de catalanitat".

Johan Cruyff
"És un orgull entrenar una selecció que no és oficial, però en la qual tots els jugadors estan disposats a jugar, cosa que els honora. Mostren respecte perquè saben on juguen", ha explicat Cruyff sobre el millor record que es queda d'aquests quatre anys de seleccionador, ja que el partit contra Nigèria serà l'últim.

Sobre el rival ha explicat: "Nigèria físicament és molt forta, més que nosaltres, i els hem de combatre amb la tècnica i el futbol, perquè cada cop juguen a futbol millor".