PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 04/03/2012

El València guanya lluny de Mestalla per primer cop en tres mesos (0-1)

El València suma la segona victòria aquest 2012 a Granada gràcies s un solitari gol de Feghouli en el primer temps

Fhegouli celebrant el seu gol amb Unai Emery

GranadaL'equip dirigit per Unai Emery, que es consolida en la tercera plaça i augmenta a sis punts el seu avantatge sobre el quart, va tirar de solvència defensiva i agressivitat -va acabar amb nou targetes grogues, cap per protestar- en la segona meitat per defensar la renda obtinguda després d'un primer acte igualat.

El Granada, que, tot i la primera derrota de l'era Abel Resino a Los Cármenes, manté quatre punts d'avantatge sobre el descens, va completar un bon partit, però un dia més va tornar a no tenir enganxada davant un València molt ordenat. El primer tram de partit, travat i molt lent, va mostrar a dos equips ben posicionats, pressionant en tot el camp i sense deixar espais al rival.

Dani Benítez va avisar els visitants del perill andalús en els serveis de cantonada amb una pilota que es va passejar per la línia de gol sense trobar rematador (m.18), just abans que Soldado manés fos un cop de cap i desaprofités un mà a mà davant el brasiler Julio César en arribar forçat.

Mikel Rico culminar els bons minuts del Granada, guiat amb un notable Fran Rico, amb una rematada de cap que va parar Guaita (m.31) després d'una bona triangulació blanca i vermella, en l'acció que va precedir al tant del València. En una bona contra, Jonas va ficar una passada en profunditat a Feghouli, que va regatejar a Siqueira i va disparar centrat perquè la pilota entrés amb suspens després de tocar Juli Cèsar, que va poder fer més.

El Granada no va poder aixecar del cop que va suposar el 0-1 en el quart d'hora que quedava fins al descans i, fins i tot, l'equip d'Emery va fregar el segon gol amb una volea de Jordi Alba, que més llest que ningú va caçar un rebuig de la seva defensa, que va sortir fregant el travesser (m.40).

L'equip dirigit per Abel Resino va sortir molt fort en el segon temps i va poder empatar amb un xut de Jaume Romero que es va anar al pal (m.48), encara que el València també va tenir la seva oportunitat, una altra vegada a la contra, per mitjà de Tino Costa en un intencionat remat des de fora l'àrea (m.55).

Amb els atacants Uche i Geijo sobre el camp, el Granada, que va tirar molt a faltar el portuguès Carlos Martins, embotellar l'equip valencià, però amb prou feines va fer treballar a Guaita perquè gairebé tots els seus atacs van morir en enviaments repel · lits per l'eficaç defensa valenciana.

Una bona incursió de Siqueira que no va trobar rematador al seu passi i una falta directa llançada per Abel Gómez a les mans de Guaita van ser els únics acostaments perillosos d'un Granada nul en atac fins al final malgrat els set minuts afegits per Iturralde González.

- Fitxa tècnica:

Granada CF: Julio César; David Cortés, Siqueira, Íñigo López, Borja Gómez; Fran Rico, Mikel Rico, Jaime Romero (Abel Gómez, m.77), Franco Jara; Dani Benítez (Geijo, m.61) i Ighalo (Uche, m.54).

València CF: Guaita; Bruno, Mathieu, Rami, Víctor Ruiz; Topal, Tino Costa, Feghouli (Pablo Hernández, m.73), Jordi Alba (Piatti, m.80); Jonas (Adúriz, m.76) i Soldat.

Àrbitre: Iturralde González (Col · legi Basc). Va mostrar cartolina groga als locals Dani Benítez, Franco Jara, Fran Rico i Siqueira i als visitants Feghouli, Tino Costa, Rami, Soldat, Jordi Alba, Víctor Ruiz, Mathieu, Topal i Bruno.

Gol: 0-1, m.32: Feghouli.