Futbol

Ferguson ajudarà a escollir el nou tècnic del Manchester United

L'extècnic escocès tindrà un "paper important" en el debat del nou entrenador dels 'red devils'

L'escocès Alex Ferguson, que va entrenar durant 26 anys els "diables vermells", tindrà un "paper important" en l'elecció del nou tècnic del Manchester United després de la destitució de David Moyes, segons informa aquest dimecres la cadena britànica BBC.

Tots els membres de la directiva del club, Ferguson inclòs, director i ambaixador del United, seran consultats en els "pròxims dies" sobre qui hauria d'ocupar el lloc d'entrenador de l'equip anglès.

L'escocès, de 72 anys i considerat una institució al club, va recomanar el seu paisà Moyes com el seu successor, i, tot i que l'equip directiu assumeix que la decisió de contractar-lo va ser un "greu error", el club considera que seria "absurd" no comptar-hi, segons fonts del club citades per 'The Guardian'.

Tot apunta que el britànic Ed Woodward, alt executiu del Manchester United, tindrà l'última paraula en l'elecció del nou tècnic, amb el suport dels directors nord-americans del club.

Com a candidat a succeir Moyes sona com a favorit en els mitjans britànics l'holandès Louis Van Gaal, al costat de l'italià Carlo Ancelotti, actual tècnic del Reial Madrid, i Antonio Conte, entrenador del Juventus.

La decisió d'acomiadar Moyes va ser presa diumenge després de la derrota del United contra l'Everton per 2-0, en una reunió en la qual es van citar Woodward, els germans Glazer, propietaris del club, Ferguson i altres directius.