COPA DEL REI
Esports Futbol 13/01/2011

El Reial Madrid remunta l'inicial gol de Forlán i s'emporta el derbi (3-1)

Els matalassers s'han avançat gràcies a un gol de Forlán (7'), però el Madrid remunta el partit amb gols de Sergio Ramos (14'), Cristiano Ronaldo (61') i Özil (89')

Nuria García
Casillas ha comès penal sobre el Kun en la mateixa jugada en què Forlán ha marcat.

BarcelonaEl Reial Madrid ha guanyat un partit vibrant, amb ocasions per als dos conjunts i amb diverses jugades polèmiques en l'anada dels quarts de final de la Copa del Rei. L'Atlètic de Madrid, ferit després de caure per un contundent 4-1 contra l'Hèrcules, ha sortit amb molta força al Bernabéu i s'ha aconseguit avançar en el marcador. Reyes ha fet una passada cap el Kun Agüero, que estava en fora de joc, tot i que el col·legiat no l'ha xiulat. Aquest ha encarat Casillas, que li ha fet penal, però l'àrbitre ha deixat seguir el joc i Forlán, que s'ha trobat la pilota, només l'ha hagut d'empènyer al fons de la xarxa (7').

Tot just set minuts més tard, Sergio Ramos ha establert l'empat amb el qual s'ha arribat al descans. Di María ha servit un córner i el defensa andalús s'ha aixecat per sobre la defensa de l'Atlètic per rematar de cap al fons de la xarxa (14').

De Gea ha estat el protagonista després dels gols aturant les oportunitats que ha tingut el Reial Madrid per avançar-se, ja que els de Mourinho han pressionat amb insistència la porteria rival. Primer, ha tret un xut de Benzema amb els peus (18'); més tard ha aconseguit fer una gran aturada per evitar el gol de cap de Carvalho després de la sortida d'un córner, ha tret una mà per enviar a córner un xut de Di María (29') i ha refusat una rematada de Cristiano Ronaldo (36').

En la segona part s'ha passat d'un possible gol de Forlán, que ha rematat al pal després d'aprofitar un refús de Casillas, al 2-1. Özil ha retallat sobre Filipe Luis dins l'àrea i ha deixat la pilota al segon pal, on Cristiano Ronaldo ha rematat a porteria buida (61'). Els jugadors de l'Atlètic han reclamat una falta prèvia molt clara de Xabi Alonso sobre Reyes, però que l'àrbitre no ha assenyalat.

A les acaballes, Filipe Luis i Domínguez no han estat afortunats en refusar una pilota i Özil ha fet el tercer a plaer davant De Gea (89').

Ara, l'Atlètic haurà de remuntar al Calderón si vol ser un dels semifinalistes de la Copa del Rei 2011.

3 - Reial Madrid: Iker Casillas; Arebloa, Sergio Ramos, Carvalho, Marcelo; Khedira, Xabi Alonso; Di María (Granero, m.90), Özil (Gago, m.90), Cristiano Ronaldo; i Benzema (Kaká, m.56).

1 - Atlètic de Madrid: De Gea; Ujfalusi, Perea, Domínguez, Luis Filipe; Juanfran (Valera, m.88), Assunçao, Raúl García (Mario Suárez, m.50), Reyes; Agüero i Forlán (Fran Mérida, m.78).

Gols: 0-1, m.7: Forlán. 1-1, m.14: Sergio Ramos. 2-1, m.61: Cristiano Ronaldo. 3-1, m.90: Özil.

Àrbitre: Mateu Lahoz (col. valencià). Groga a Di María (27) i Cristiano Ronaldo (74) pel Reial Madrid, i Assunçao (34) i Domínguez (85) per l'Atlètic.