FUTBOL
Esports Futbol 12/07/2011

Els clubs aproven el Reglament de Control Econòmic des de la propera temporada

L'Assemblea de la LFP ha aprovat un Reglament de Control Econòmic que es començarà a aplicar la propera temporada i ha acordat concretar un model d'explotació dels drets de ràdio per posar-lo en marxa el més aviat millor

Efe
2 min

MadridL'Assemblea de la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha aprovat un Reglament de Control Econòmic que es començarà a aplicar des de la propera temporada i ha acordat concretar un model d'explotació dels drets de ràdio per posar-lo en marxa el més aviat millor.

El president de la LFP, José Luis Astiazarán, ha confirmat l'acord assolit en l'Assemblea, en què també s'ha informat sobre el desenvolupament de les negociacions amb l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) pel conveni. "És una fita molt important. Seguirem els paràmetres de 'fair play' de la UEFA. S'ha de promoure la solvència dels clubs i els mecanismes de seguiment relacionats amb fons financers de clubs, i també protegir els creditors", ha explicat Astiazarán.

El president de la LFP ha assenyalat que el sistema de control representa "un camí que comença des de ja i que acabarà d'aquí a tres anys", amb el qual "s'ha arribat a un equilibri entre ingressos i despeses, regulat amb la creació d'un departament de control".

El president de la LFP ha indicat que la nova normativa econòmica contempla la possibilitat de sancions econòmiques, la impossibilitat d'inscriure jugadors, i en casos molt greus que es treguin punts i s'apliqui la pèrdua de categoria.

"L'important és el camí que responsablement ha adoptat la pròpia Lliga i que ens porta a prendre les mesures necessàries. Portem molt temps tractant de traçar. No som aliens a certs sectors de l'economia i amb l'autocontrol es promourà la solvència de els clubs", ha afegit.

Sobre les negociacions amb AFE per elaborar un nou conveni, Astiazarán ha assenyalat que "queda marge fins al 20 d'agost per poder avançar i que la lliga comenci amb normalitat", després de començar les converses fa diversos mesos en un moment complex".

"AFE demanava unes qüestions molt defensives per als seus interessos, però aquest diàleg ens està acostant a entendre el problema dels jugadors i dels clubs. Seguirem avançant per arribar a acords com a fons de garantia concursal i altres temes", ha dit.

Sobre l'aplicació d'un cànon a les emissores de ràdio per a la transmissió de partits l'Assemblea ha acordat "continuar avançant en projecte per regular un sistema d'explotació més aviat millor". Astiazarán ha indicat que han analitzat diferents formes d'aplicar el cànon com per audiència, territoris o dades de l'Estudi General de Mitjans, i s'ha referit al model que ja s'aplica en països com Alemanya i Itàlia.

"Volem un model respectuós amb el dret a la informació i que totes les emissores de ràdio tinguin millors condicions de treball i productes que puguin valorar si els convé explotar. Cal ordenar el món de la ràdio i la retransmissió i volem escoltar totes les cadenes", ha afegit.

A l'Assemblea han assistit els sis presidents de Primera, Llevant, Athletic, València, Vila-real, Granada i Getafe, i han estat representats tots els clubs d'aquesta categoria excepte Espanyol, Reial Societat, Llevant, Racing i Rayo Vallecano.

També han estat tots els equips de Segona, a excepció del Celta de Vigo, dotze d'ells amb els seus presidents al capdavant, Elx, Recreativo, Sabadell, Deportivo, Gimnàstic, Valladolid, Alcoià, Girona, Xerez, Guadalajara, Osca i Vila-real B.

stats