PREMIER LEAGUE
Esports Futbol 09/06/2011

El Wigan autoritza l'Aston Villa a negociar el fitxatge de Robert Martínez

Robert Martínez és el principal candidat per substituir el francès Gerard Houllier, que ha decidit retirar-se del futbol professional aquest mes per problemes cardíacs

Efe
2 min
Robert Martínez és un dels tècnics catalans que més lluny ha arribat, i ha mantingut el Wigan a la Premier.

LondresEl Wigan ha donat permís a l'Aston Villa perquè negociï amb el seu entrenador, el català Robert Martínez, que podria convertir-se en el pròxim tècnic de l'equip de Birmingham.

Robert Martínez, que aquest any ha aconseguit la gairebé miraculosa permanència del Wigan a la Premier, és el principal candidat de l'Aston Villa per substituir el francès Gerard Houllier, que ha decidit retirar-se del futbol professional aquest mes per problemes cardíacs.

El president del Wigan, Dave Whelan, va declarar al diari The Daily Telegraph que ha donat "llum verda a l'excampió d'Europa (1982)", però va dir que estaria "molt sorprès" si Martínez decidís fer el pas.

Robert Martínez, que abans d'entrenar al Wigan va ser tècnic del Swansea, és ara la primera opció de l'Aston Villa, que prèviament va considerar els noms de Steve McClaren, Rafael Benítez i Mark Hughes.

Abans d'ocupar el 2009 el lloc d'entrenador, el tècnic català (37 anys) va vestir en 150 ocasions la samarreta del Wigan entre 1995 i 2001, i és una figura molt respectada pels aficionats.

En les dues temporades que fa que dirigeix l'equip ha aconseguit mantenir al Wigan a la Premier, cosa que semblava gairebé un miracle aquest any, però que va ser possible gràcies a les quatre victòries que van aconseguir en els últims quatre partits.

"L'Aston Villa ha actuat d'una manera totalment professional. Em van escriure per demanar-me permís per parlar amb el Robert. Ell estava de vacances en aquest moment i jo li he donat permís al Villa", ha explicat al Telegraph el president del Wigan.

"(Robert Martínez) va tornar dimarts i suposo que ha parlat amb el Villa. A ell li he deixat clar que prorrogarem el seu contracte", ha dit Dave Whelan. "Mai l'he decebut en res i ell mai m'ha decebut. Sé que mai es pot dir mai en el futbol, però estaria molt sorprès si es converteix en el nou entrenador de l'Aston Villa", ha afegit.

stats