Copa del rei
Esports Futbol 16/05/2012

El Govern trasllada la manifestació d'ultradreta, que coincidia amb la final de la Copa, al 28 de maig

La data s'ha canviat ja que coincidia amb el partit de final de la Copa del Rei i amb "una gran acció independentista" anunciada per Solidaritat Catalana

Efe
1 min

BarcelonaLa Delegació del Govern a Madrid ha traslladat la manifestació de grups d'ultradreta convocada per la tarda del divendres 25 de maig a Madrid, unes hores abans de la final de la Copa del Rei, al dilluns 28 de maig, han confirmat fonts del Ministeri de l'Interior a Efe.

"Contra el separatisme, una bandera. Marxa per la unitat d'Espanya", és el lema de la manifestació convocada per La Falange i Nus Patriota Espanyol, i que en un principi havia de discórrer entre les places d'Alonso Martínez i de Chamberí.

La marxa estava prevista entre les 18:00 i les 19:30 hores, mentre que la final de Copa entre el Barça i l'Athletic Club començarà a l'estadi Vicente Calderón a les 22:00 hores.

El passat 14 de març la formació Solidaritat Catalana per la Independència (SI) va anunciar "una gran acció independentista" a Madrid amb motiu de la final de la Copa del Rei de futbol, a la qual està previst que assisteixi el rei Joan Carles.

Aquest mateix dia, la delegació del Govern a Madrid, Cristina Cifuentes, va assegurar que desplegarà el dispositiu policial adequat per garantir la seguretat a la final de la Copa i va advertir que si hagués persones que provoquessin incidents, "es trobaran de front amb la llei".

"Hi ha una evident confrontació ideològica entre els convocants de la manifestació i determinats grups de seguidors dels equips finalistes de la Copa", destaca la policia que ha detectat la possibilitat que alguns participants en la marxa poguessin acudir després a les voltants de l'estadi Vicente Calderón, de manera que, si es tracta de "radicals", la situació seria "difícilment controlable".

stats