POLÍTICA

Guardiola: "A Catalunya el poder és la gent, que demana votar. És un exercici de democràcia"

El tècnic del Manchester City ho ha dit en una conferència a la Universitat de Liverpool

Pep Guardiola està pronunciant aquesta tarda una conferència a la Universitat de Liverpool sobre societat, política, cultura i esport, on ha remarcat que la "situació a Catalunya és molt complicada": "El president electe és a l'exili, hi ha presos polítics i Carme Forcadell, que era la presidenta del Parlament, també és a la presó". El tècnic del Manchester City, que llueix el llaç groc a la solapa del jersei, també ha afirmat que la persecució que hi ha Catalunya no és només política, ja que també afecta "músics i líders socials". Guardiola, que va visitar fa uns dies els presos polítics catalans reclosos a la presó de Lledoners, ha recordat aquest episodi: "F a uns dies vaig anar a la presó, els vaig veure i no em puc imaginar com d’injust és que duguin més d’un any tancats per deixar que la gent s'expressi”.

El tècnic català ha defensat que "si a Catalunya la gent vol votar, se l'ha de deixar votar i s'ha de respectar el resultat": "És un exercici de democràcia". El tècnic català ha reiterat aquesta idea: "La gent vol votar, com va passar a Escòcia i Anglaterra ho va permetre. El que hi ha a Catalunya és un moviment pacífic. El poder de Catalunya està en la gent". El tècnic català ha seguit amb la comparativa amb el cas escocès: "Imagineu Alex Salmond a la presó, que el Parlament es dissolgui i que es destitueixin els polítics. No és una situació comú". I ha afegit: "Podeu estar d’acord amb el Brèxit o no, però ho heu pogut votar”.

Guardiola també ha descrit Espanya com un país "multicultural" amb molta "riquesa" i amb "diferents llengües i cultures". El tècnic de Santpedor també ha afirmat: "Vaig néixer a Catalunya i les meves primeres paraules van ser en català. Però també estimo l’espanyol, com l’alemany i l’anglès". Finalment, a la pregunta de quina part de Catalunya recomanaria visitar, Guardiola no s'ha quedat només amb un destí, però ha recomanat, entre d'altres, Girona. També ha fet broma amb els estudiants assistents a l'acte. "M'encanta estar a les universitats. Vaig ser molt bon estudiant, però potser era una mica millor com a futbolista", ha dit el català en un to distès.