OPINIÓ PREMSA ESPORTIVA

"Guardiola està obsessionat en Messi", a les opinions de la premsa esportiva

El cara a cara entre l'argentí i el tècnic centra el debat del Barça-Bayern de Champions

Josep Maria Artells a 'Mundo Deportivo': "Messi enlluerna en la seva nova faceta de lider inclusiu, és a dir, exercint un lideratge que ningú discuteix i al mateix temps compartint de forma evident amb els seus companys de trident, Neymar i Luis Suárez. Guardiola no va ocultar els seus gestos d'admiració quan recentment des de la seva localitat de soci va presenciar el recital de Messi davant del City. El dimecres es veuran les cares al Camp Nou dos personatges que han dut el Barça a altures sense precedents i que mantenen una relació de fredor".

Josep Maria Casanovas a 'Sport': "Guardiola somia amb Messi. La obsessió de Guardiola té nom i cognoms, Leo Messi. Conscient que el seu paper en el joc del Barça ara és més important que abans en el joc del Barça, la seva preocupació és trobar la manera de bloquejar el seu joc, anul·lar el seu protagonisme i desconnectar-lo del trident. Ho té difícil per no dir impossible. Intentar marcar en curt Messi significa plantejar un marcatge especial que pot condicionar tot el joc del Bayern".

Roberto Palomar a 'Marca': "A cada partit, a cada problema, es respon amb una victòria. Gairebé totes amb altes dosis de patiment. Els rivals no han estat menors: Atlètic, Celta i Sevilla, però seria injust reconèixer que no estem veient al Madrid més viu de la temporada. Segurament no el més brillant, però si el més dinàmic, el més afamat, el més despert".

Toni Padilla a l''ARA: "Al final tot és ben senzill. Guardiola és el millor entrenador de futbol de la història. I un cop s’intenta convertir-lo en un referent moral s’obre la via per atacar-lo. Al futbol no hi busquem referents morals. La vida ens en dóna molts, de referents morals, fora del futbol. A Guardiola cal admirar-lo com a tècnic. Com a professional. Per com treballa, com ho viu, com vol millorar, com reacciona davant dels errors".

Ramos Besa a 'El País': "L'impacte de Robben en el seu equip és, fins a cert punt, semblant al de Messi al Barça. L'holandès, doble golejador contra el Barça fa dos temporades, és el jugador desequilibrant i la seva absència encara pesarà més si tampoc juga Ribery. Ara és Messi el que transmet salud, convertit en l'amo del Barça, capaç de repartir gols i assistències i de regalar un penal a Neymar".