Futbol

Guardiola: "El problema del racisme és que està per tot arreu"

L'entrenador del Manchester City reflexiona sobre els insults a Raheem Sterling

Pep Guardiola, entrenador del Manchester City, ha reflexionat sobre els insults racistes que va rebre Raheem Sterling dissabte contra el Chelsea. "El problema del racisme és que està per tot arreu. La gent se centra en el futbol, però no només és aquí, desafortunadament. És inexplicable el que passa amb els immigrants i els refugiats de tot el món i com són tractats, quan en el passat hem sigut immigrants, els nostres avis, els nostres besavis", ha explicat.

"Hem de lluitar contra això cada dia, tolerància zero en aquest assumpte. Aprecio el que ha fet el Chelsea -expulsar quatre aficionats-. Si passés al meu club, hauríem de fer el mateix", ha afegit el tècnic català. Les declaracions de Guardiola tenen a veure amb l'incident amb Sterling, que va acusar diversos aficionats del Chelsea d'increpar-lo amb insults racistes.

L'aficionat del Chelsea sancionat per insultar Sterling amb un missatge racista ha negat aquestes acusacions, però ha demanat disculpes perquè tot i així el seu comportament va estar " fora de lloc". Colin Wing , de 60 anys , ha perdut la feina i l'abonament de temporada al Chelsea com a conseqüència de l'incident . En declaracions al ' Daily Mail', Wing va assegurar que li va dir " Manc " , en referència al fet que és jugador del Manchester City, i no " Black " ( negre).