FUTBOL
Esports Futbol 21/07/2013

Guardiola suma el seu primer trofeu d’estiu amb el Bayern

El Bayern guanya la Telekom Cup amb absoluta autoritat golejant l'equip amfitrió, el Borussia Mönchengladbach (1-5). L'exblaugrana Thiago, de nou titular, s'estrena com a golejador

Isaac Lluch

BerlínA l'espera que arrenquin els partits oficials, Pep Guardiola ja ha guanyat el seu primer trofeu honorífic, la Telekom Cup, després de derrotar amb autoritat el Borussia Mönchengladbach, l'equip local. Thiago Alcántara, en el segon partit amb el seu nou club, el segon com a titular, s'ha estrenat amb un gol després de rematar amb tota la intenció amb el pit una centrada de Boateng.

Un gol d'un migcentre des de l'àrea petita a assistència des de l'esquerre d'un central. La fluïdesa del Bayern caracteritza el nou conjunt de Guardiola. És un equip tan dúctil en el joc com contundent en la rematada. El lateral Lahm ha abandonat la seva rutina com a lateral dret per jugar d'interior. La seva intel·ligència tàctica permet al tècnic confiar en una recuperació ràpida de la pilota i en criteri a l'hora de trenar els atacs. Si Thiago ha fet el tercer gol del Bayern en la primera part, Lahm havia fet el segon després que Ribéry inaugurés el marcador. En un partit de 30 minuts cada part, el Gladbach ha fet el gol de l'honor a través d'un penal marcat per De Jong just abans del descans.

El Bayern rebrà dimecres el Barça amb una òptima forma física i assumint amb eficàcia les idees de Guardiola que els jugadors assagen als entrenaments. Farà bé l'equip blaugrana de jugar amb orgull el seu primer partit de pretemporada, davant un campió alemany que afina la seva posada a punt per disputar dissabte la final de la Supercopa alemanya a Dortmund. Esclar que el Bayern també aprofitarà aquest partit per fer proves i donar els primers minuts a homes inèdits aquesta temporada com Dante i Javi Martínez, els que més han trigat a tornar de les vacances per ser finalistes de la Copa Confederacions.

Contra el Borussia Mönchengladbach, el Bayern no ha abaixat la intensitat d'una pressió avançada. Thomas Müller, resituat en la punta d'atac per Guardiola, pot ser una de les grans sensacions de l'equip aquesta temporada. Robben, de cap, ha fet el quart gol i Müller, després d'una bona triangulació amb l'holandès i Ribéry, ha tancat el marcador en un partit que els bavaresos han dominat de cap a cap.