EURO 2012
Esports Futbol 09/06/2012

Dinamarca dóna la sorpresa i supera Holanda per la mínima (1-0)

Un gol del davanter del Brondby Krohn Dehli al minut 24 permet a la selecció danesa sumar els tres primers punts del grup de la mort

Krohn-Dehli supera Stekelenburg

BarcelonaLa selecció danesa ha superat aquest dissabte per 1-0 Holanda en el primer partit del Grup B de l'Eurocopa 2012 disputat a Khàrkiv (Ucraïna) gràcies a un gol del davanter del Brondby danès Krohn Dehli al minut 24 de partit. Holanda, que ha reclamat diversos penals per mans, s'ha queixat molt de l'arbitratge de l'eslovè Skomina.

La selecció holandesa, liderada per Robben i en què Ibrahim Afellay ha sigut titular, ha sigut superior durant tot el partit al conjunt danès, que a banda del gol no ha fet res més durant tot el matx. Van Persie, Afellay i Robben no han pogut superar en les seves internades a l'àrea i xuts des de la frontal el porter Andersen, que s'ha mostrat molt segur i ha tingut diverses actuacions de mèrit. Afellay, que ha disputat 71 minuts abans de ser substituït per Huntelaar, ha fet un bon partit.

Aquesta derrota deixa les coses molt complicades per a Holanda, que haurà de vèncer en els dos propers partits contra Alemanya i Portugal si vol passar a quarts de final. El fet que Holanda disputi l'anomenat 'grup de la mort' dificulta el passi de l'actual subcampiona del món de futbol. Dinamarca, en canvi, pot acabar sent una de les sorpreses de l'Eurocopa si treu un resultat positiu contra Alemanya i Portugal.

Fitxa tècnica:

0- Holanda: Maarten Stekelenburg; Van der Wiel (Kuyt, min.85), Heitinga, Vlaar, Jetro Willems; Van Bommel, Nigel de Jong (Van der Vaart, min.71), Robben, Wesley Sneijder; Ibrahim Afellay (Huntelaar, min.71) i Robin van Persie.

1- Dinamarca: Andersen; Jacobsen, Kjær, Agger, Simon Poulsen; Zimling, Kvist; Rommedahl (Mikkelsen, min.85), Eriksen (Schone, min,46), Krohn-Dehli i Bendtner.

Gols: 0-1 Krohn-Dehli (24').

Targetes grogues: Van Bommel (min.67), Poulsen (min.78) i Kvist (min.81).

Àrbitre: Damir Skomina (Eslovènia).