Brasil 2014
Esports Futbol 06/07/2014

Holanda necessita els penals per derrotar Costa Rica (0-0, 4-3)

Louis van Gaal canvia el porter abans dels llançaments des dels onze metres i Tim Krul es converteix en l'heroi d'una 'orange' que ara jugarà contra l'Argentina

El porter holandès Tim Krul, aturant el llançament de Bryan Ruiz a la tanda de penals del partit del Mundial entre Holanda i Costa Rica / RONALDO SCHEMIDT / AFP

BarcelonaHolanda s'ha convertit en el quart semifinalista del Mundial després de superar Costa Rica a la tanda de penals. El partit ha acabat amb empat a zero i, des dels onze metres, els holandesos han estat millors gràcies a l'actuació del porter suplent Krul, que n'ha salvat dos (0-0, 4-3). L'equip entrenat per Louis van Gaal jugarà ara contra l'Argentina, que aquest dissabte ha derrotat Bèlgica.

El darrer semifinalista del Mundial s'ha decidit a la tanda de penals després que els 120 minuts de futbol (90 de partit i 30 de pròrroga) acabessin incomprensiblement amb empat a zero. Holanda, gran dominadora del partit, ha tingut les millors ocasions, inclosos tres xuts al pal, per avançar-se.

La possessió ha estat dels homes de Van Gaal, que han dominat el partit davant d'una Costa Rica que ha sortit a tancar-se al darrere. Jorge Luis Pinto, seleccionador dels costa-riquenys, ha apostat per una línia de cinc defenses amb un doble pivot que, en algunes fases del partit, ha estat triple. Holanda, còmode al contraatac, ha hagut de jugar en estàtic i li ha costat arribar amb perill. Però quan ho ha fet, n'ha dut molt. La falta d'encert, la fusta i les actuacions del porter Keylor Navas, un mur absolutament insuperable, han evitat que els holandesos poguessin guanyar durant aquests 120 minuts.

Conscient que el partit se n'anava als penals, Van Gaal ha fet un cop d'efecte canviant el porter. Cillessen ha deixat el seu lloc a Tim Krul, que s'ha convertit en l'heroi de la classificació. Els holandesos han transformat els quatre llançaments que han xutat des dels onze metres, però Bryan Ruiz, primer, i després Umaña, no han pogut superar Krul.

Holanda 0 - 0 Costa Rica (4-3)

Holanda: Cillessen (Krul, min 120); Martins Indi (Huntellar, min 105), De Vrij, Vlaar; Kuyt, Blind, Wijnaldum, Depay (Lens, min 76); Sneijder, Robben i Van Persie. Seleccionador: Louis van Gaal.

Costa Rica: Keylor Navas; Gamboa (Myrie, min 78), Acosta, González, Umaña, Díaz; Borges, Tejeda (Cubero, min 96); Bolaños, Ruiz i Campbell (Ureña, min 66). Seleccionador: Jorge Luis Pinto.

Tanda de penals: 0-1: Borges. 1-1: Van Persie. 1-1: Bryan Ruiz, atura Krul. 2-1: Robben. 2-2: González. 2-3: Sneijder. 3-3: Bolaños. 3-4: Kuyt. 3-4: Umaña, atura Krul.

Àrbitre: Ravshan Irmatov (Uzbekistan). Targetes grogues: a Díaz (min 36), Umaña (min 66), González (min 78) i Acosta (min 106) per part de Costa Rica, i a Martins Indi (min 66) i Huntelaar (min 111) per part d'Holanda.

Estadi: Arena Fonta Nova. 51.000 espectadors.