Esports Futbol 29/06/2019

Holanda i Suècia es jugaran un bitllet per a la final del Mundial

Les dues seleccions se sumen a les ja classificades Anglaterra i Estats Units

Adrià Fernández
Vivianne Miedema celebrant el gol que ha obert la llauna en el partit entre Holanda i Itàlia (2-0)

BarcelonaDesprés de tocar el cel europeu l'any 2017, la selecció holandesa s'ha proposat prendre-li el relleu als Estats Units. Una victòria molt meritòria (2-0) contra Itàlia, la gran sorpresa d'aquest Mundial de França 2019, classifica les holandeses, per primera vegada en la seva història, per a les semifinals d'un campionat del món.

Amb un primer temps molt igualat, sense aproximacions a les àrees rivals, l'ocasió més clara l'ha tingut Valentina Giancinti amb un xut creuat. Després del descans, les holandeses han sortit amb una marxa més i han dominat l'inici del segon temps. Van de Donk ha estavellat una gran rosca al travesser i, deu minuts després, ha arribat l'1-0. Vivianne Miedema ha enviat al fons de la xarxa una falta lateral servida per Sherida Spitse des de l'esquerra. Al minut 80, la blaugrana Stefanie Van der Gragt ha calcat el gol de la seva companya però, en aquesta ocasió, la falta lateral s'ha servit des de la dreta. Amb el cop de cap de la central holandesa s'ha arribat al 2-0 definitiu que classifica les noies de Sarina Wiegman en unes semifinals històriques.

Suècia deixa pel camí a Alemanya, la vigent campiona olímpica

La selecció sueca és la darrera semifinalista del Mundial de França 2019. La seva victòria per 2-1 contra les alemanyes, les hi dona el bitllet cap a la seva cinquena semifinal mundialista. Es preveia com un dels partits més atractius dels quarts de final, i així ha sigut. Malgrat el gol inicial de Magull, Jakobsson i Blackstenius han segellat l'última plaça per formar part de les quatre millors seleccions, juntament amb Anglaterra, els Estats Units i Holanda. Totes quatre, per tant, disputaran els Jocs Olímpics.

Les jugadores sueques celebrant l'empat a un, gràcies al gol de Jakobsson

Al quart d'hora de partit Lina Magull ha obert la llauna, després que Sara Däbritz recuperés la pilota en zona ofensiva i filtrés una passada entre línies cap a la davantera alemanya. Cinc minuts més tard ha arribat la rèplica de la selecció sueca. Linda Sembrant ha enviat una passada a l'espai des de camp propi i Sofia Jakobsson, aprofitant una badada defensiva, s'ha plantat davant la portera alemanya i no ha perdonat en l'un contra un.

A la represa, Dzsenifer Marozsán ha entrat al terreny de joc. Tot i tenir un dit del peu trencat, la millor jugadora del combinat alemany ha intentat trencar la igualtat al marcador: i s'ha trencat, però a favor de Suècia. Jakobsson ha provat una centrada des de la dreta, Schult ha aturat la rematada de cap de Rolfo, però Blackstenius estava molt atenta per caçar el rebot i situar l'1-2 definitiu al marcador. Malgrat intentar-ho fins a l'últim segon, les alemanyes, per tercera vegada en la història, no disputaran les semifinals d'un Mundial ni els Jocs Olímpics.