FUTBOL
Esports Futbol 20/09/2013

Javier Tebas intentarà que els equips amb més audiència juguin a les 16 hores

El president de la Lliga de Futbol Professional diu que aquesta mesura ajudarà a potenciar la Lliga al mercat asiàtic

Efe
1 min

MadridEl president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), Javier Tebas, ha afirmat aquest divendres que intentarà potenciar els partits a les quatre de la tarda, amb vista al mercat internacional, i que juguin a aquesta hora els equips amb més audiència.

"Intentaré comprometre'ns que un cop al mes Atlètic de Madrid, València, Betis, Athletic, Barça i Reial Madrid... juguin a les quatre de la tarda. És la forma d'intentar que altres lligues no ens avancin", ha indicat després de mantenir una trobada amb els mitjans per fer balanç del control econòmic.

Tebas ha admès que per establir els horaris tindrà en compte d'altres competicions com la lliga anglesa, per no coincidir amb els seus partits de primer nivell, i ha reconegut que el partit en obert a Espanya suposa "un problema" per fixar les hores.

"S'esperen fins al final per triar el partit més emocionant. Si no existís [el partit en obert] es podrien posar els horaris dels partits tranquil·lament amb dos o tres mesos d'antelació", ha declarat. Segons la seva opinió per entrar a Àsia i a d'altres mercats és fonamental conservar els bons jugadors i ha titllat d'"error" dir que el deute del futbol es resol traient 50 milions al Madrid i al Barça i repartint-los entre la resta.

"Si Ronaldo o Messi se n'anessin de la Lliga tindríem un gran problema. Si no tenim grans estrelles tindríem problemes per estar en el mercat internacional. A Hong Kong o Pequín es competeix amb la Premier, amb el Calcio, amb el ping-pong, amb el bàdminton... la graella televisiva té només 24 hores. Hi ha molta competència per entrar-hi. Hem d'intentar que el producte no se'ns devaluï a nivell internacional", ha afegit.

stats