FUTBOL
Esports Futbol 30/03/2011

Dupont: "Els clubs guanyarien el cas en instàncies europees"

El responsable de l'àrea de dret de l'esport del bufet Roca Junyent explica: "Que un partit de lliga de cada jornada sigui d'interès general és difícilment defensable".

Efe
1 min

BarcelonaL'advocat belga Jean-Louis Dupont, famós per la seva intervenció en el cas Bosman, considera que si els clubs espanyols opten per dur a instàncies europees la seva demanda de supressió del partit en obert "tindrien bones perspectives de solució a favor".

Per Dupont, actual soci del bufet Roca Junyent com a responsable de l'àrea de dret de l'esport, "que un partit de lliga de cada jornada sigui d'interès general és difícilment defensable".

L'advocat va exposar la seva opinió sobre el cas aquest dimarts a Barcelona, un dia abans que la magistrada del Jutjat d'Instrucció número 63 de Madrid, Purificación Pujol, suspengués la vaga plantejada per aquest cap de setmana per la Lliga de Futbol Professional.

"Encara que la UE va establir que cada estat membre podia establir un catàleg d'esdeveniments esportius d'interès general per a la seva emissió en obert, és sorprenent que només Espanya inclogués en aquest llistat un partit de lliga per jornada, cap altre estat ho ha fet", va recordar Dupont.

"Si els clubs optaren per portar el contenciós a instàncies europees", va afegir, "tindrien bones perspectives de solució al seu favor, ja que el fet que un partit de lliga de cada jornada sigui d'interès general és difícilment defensable".

stats