Futbol internacional
Esports Futbol 06/07/2013

José Antonio Camacho no arriba a cap acord amb la Xina i demana arbitratge

L'exseleccionador de futbol xinès, destituït a finals de juny, demana que li paguin els 5,5 milions d'euros mentre que la federació de la Xina només n'hi vol pagar 3

Efe
2 min

PequínL'exseleccionador de l'equip xinès de futbol, José Antonio Camacho, destituït a finals de juny, ha sol·licitat arbitratge per resoldre els termes de la seva indemnització després de no arribar a un acord amb les autoritats de futbol del país asiàtic.

Camacho s'ha reunit en diferents ocasions amb l'Associació de Futbol de la Xina des que es va confirmar la seva destitució el 24 de juny, però les dues parts no han aconseguit conciliar postures pel què fa a la seva indemnització, segons publica aquest dissabte l'agència oficial Xinhua.

L'agència cita un comunicat enviat divendres per Javier Ferrero, representant de Camacho en les seves negociacions amb la Federació, que apunta que l'associació "no ha complert el contracte malgrat els nostres esforços per buscar una solució".

"Així que ens sentim profundament decebuts per la situació i, d'acord amb parts rellevants del contracte, buscarem assistència d'organismes mundials com la FIFA o el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport", indica el text.

D'acord al representant de Camacho, la federació xinesa va informar l'exseleccionador espanyol el 21 de juny de la seva decisió d'acabar amb les seves obligacions com a tècnic, però també li va prometre que compliria tot el estiupla el contracte, cosa que en la seva opinió no ha fet.

Camacho, contractat a l'agost de 2011 per la l'Associació de Futbol de la Xina, ha estat el blanc de les crítiques dels aficionats i de la premsa en els últims mesos després d'encadenar una sèrie de mals resultats en partits amistosos, entre ells un dolorós 1-5 davant la feble Tailàndia el passat 15 de juny.

El contracte de Camacho, que era de tres anys, estipulava una indemnització d'uns 5,5 milions d'euros si era destituït abans d'hora, però la federació va comunicar al tècnic que només li pot pagar 3 milions, segons va revelar llavors la premsa oficial.

Xinhua assenyala aquest dissabte, de la seva banda, que Camacho podria estar negociant rebre al voltant de 9 milions de dòlars (una mica més de 7 milions d'euros).

Durant els gairebé dos anys de Camacho al capdavant de la selecció de la Xina, el país asiàtic ha fracassat en el seu intent d'obtenir el passi per al Mundial 2014, ha caigut 30 llocs en la classificació de la FIFA i ha patit la pitjor golejada del seu història (8-0, davant el Brasil).

Molts comentaristes han assenyalat, però, que Camacho no és l'únic culpable del desastre del futbol xinès, que no té pedrera i durant anys s'ha vist ple d'escàndols de corrupció relacionats amb màfies d'apostes i compravenda de partits.

stats