Reial Madrid
Esports Futbol 26/12/2010

José Mourinho, història d'una desavinença

Quan tan sols porta quatre mesos al Reial Madrid, José Mourinho ja ha tingut enfrontaments amb no pocs entrenadors de la Lliga BBVA

à. G.
3 min
Jose Mourinho.

BarcelonaNi a Portugal, ni a Anglaterra ni a Itàlia José Mourinho va aconseguir el respecte dels seus companys de professió. Ara, quan tan sols porta quatre mesos al Reial Madrid, els tècnics de la Lliga BBVA ja han entès per què. A continuació resumim alguns dels enfrontaments que ha tingut amb entrenadors del futbol espanyol:

SETEMBRE

Mauricio Pochettino (Espanyol)

Durant el partit contra l'Espanyol, José Mourinho va manar callar Mauricio Pochettino, quan aquest estava protestant una acció a l'àrbitre. “És lògic que protestem, el que no és lògic és que des de la banqueta d'enfront es faci callar la nostra gent”, va dir el tècnic, qui setmanes més tard es va solidaritzar amb Manolo Preciado.

Luis García (Llevant UE)

Durant el partit de Lliga entre el Llevant i el Reial Madrid, Luis García i José Mourinho es van cridar des d'una banqueta a l'altra. A la roda de premsa el tècnic portuguès va acusar els futbolistes del conjunt granota de simular lesions, just el dia en el qual Nacho González va dir adéu a la temporada.

OCTUBRE

Jesualdo Ferrerira (Málaga CF)

Abans del partit entre el Reial Madrid i el Málaga CF, el 'Marca' va recordar unes declaracions de José Mourinho en les quals qualificava Jesualdo Ferrerira d'ase.

NOVEMBRE

Manolo Preciado (Sporting de Gijón)

L'entrenador de l'Sporting de Gijón no es va mossegar la llengua després que José Mourinho el critiqués per regalar-li la victòria al Barça, tot reservant els seus millors jugadors: “Mourinho és un canalla i un mal company. Som un equip de poble, però mereixem el mateix respecte que ell amb els seus títols. Ha faltat el respecte una entitat modesta”. Preciado va afegir que “jo el posaria amb els Ultra Boys”.

Juan Carlos Garrido (Vila-real CF)

Després de les acusacions de José Mourinho a Manolo Preciado, Juan Carlos Garrido va ser un dels entrenadors que va dir la seva: “No vull deixar passar aquest tema perquè el que avui li ha passat a Preciado demà em pot passar a mi. Em sembla molt malament que digui que ha regalat un partit. És un tema molt greu”, va deixar anar el tècnic del Vila-real CF.

DESEMBRE

Unai Emery (València CF)

L'entrenador del València va assegurar que la presentació d'una nota amb les errades arbitrals en contra d'un equip suposa una “proposta ploranera". Emery va respondre així quan li van recordar la presentació per part de José Mourinho, entrenador del Reial Madrid, d'una llista amb les errades de l'àrbitre en contra del seu equip durant el transcurs del partit davant el Sevilla. “Nosaltres tindríem raons per treure una llista amb més fulls i amb més errades. Podríem fer un nota pública de decisions que han suposat errades en contra, però això és una proposta ploranera. Els àrbitres s'equivoquen, unes vegades a favor i unes altres en contra”, va assenyalar.

Johan Cruyff (seleccionador de Catalunya)

En ser preguntat sobre les declaracions de José Mourinho criticant els àrbitres, el seleccionador català va afirmar que “Mourinho fa la seva feina, i la fa a la seva manera. Quan la FIFA em va preguntar qui era el millor tècnic de l'any, vaig respondre que era Guardiola per tot el que aporta al futbol i el que significa. També vaig dir que per a Espanya, Del Bosque és el millor per unir un país, i de Mourinho vaig dir que és un gran entrenador per al seu equip, i prou. En canvi, Guardiola i Del Bosque són un exemple a seguir per la societat”.

stats