FUTBOL

Joan Soteras, l'únic candidat amb prou avals per presidir la FCF

La precandidatura d'Ivan Carrillo estudia impugnar les eleccions

La junta electoral que vetlla pel procés electoral de la Federació Catalana de Futbol va proclamar provisionalment ahir una única candidatura a la presidència de la FCF, l’encapçalada pel candidat continuista Joan Soteras. L’òrgan va determinar com a vàlids un total de 867 avals i com a no vàlids 51, un cop fet el recompte i la verificació de les 918 signatures presentades dimecres per Soteras i el seu equip. Segons la junta electoral, l’altra precandidatura que es volia presentar a les eleccions, la que encapçalava el president del Gavà, Ivan Carrillo, no va passar el tall: va presentar 130 avals, 79 dels quals van declarar-se vàlids i 51 no vàlids. La normativa relativa al procés electoral de la FCF especifica que, per convertir-se en candidat, calen com a mínim 121 signatures vàlides.

Ara Carrillo disposa de tres dies hàbils (fins dimarts de la setmana vinent) per presentar-hi al·legacions, i ja ha comunicat que pensa impugnar el procés. “Només el resultat ja ha sigut un desgavell”, va indicar Carrillo, que està “estudiant impugnar les eleccions”. L’altre precandidat, Antonio Torres, va veure denegada la impugnació presentada contra Soteras, a qui acusava d’haver vulnerat la normativa electoral. La junta electoral, però, va resoldre que la impugnació no pertanyia a la seva competència, i no va acceptar les al·legacions presentades. “No volen eleccions. Hem anat un per un a cada camp a recollir les signatures, hi ha hagut manipulació”, denunciava el president del Gavà, que destacava el fet que hagin invalidat el mateix nombre de signatures de les dues precandidatures. “És estrany, oi?”

El 18 de setembre es produirà la proclamació definitiva de les candidatures. És per això que, en cas que la FCF proclami president Soteras la setmana vinent, Carrillo presentarà l’endemà “un vot de censura”. “Serà ingovernable”, indica el dirigent gavanenc.

Antic vicepresident del Sabadell

De moment, Soteras és l’únic candidat a la presidència de la FCF i dimarts vinent podria ser proclamat president. Però si Carrillo finalment impugna el procediment electoral, la junta electoral haurà de resoldre dimarts les impugnacions que hagi pogut rebre aquests dies. Vicepresident de l’organisme amb Andreu Subies, Soteras es va fer càrrec de la presidència de la FCF després de la renúncia de Subies, ara vicepresident econòmic de la RFEF. Soteras va ser vicepresident del Sabadell al final dels vuitanta i, més tard, va ser president de la junta gestora i del club vallesà entre el 2006 i el 2013.