MUNDIAL
Esports Futbol 22/06/2014

Klose salva Alemanya davant d'una excel·lent Ghana (2-2)

El jugador alemany empata amb Ronaldo com a màxim golejador de la història dels Mundials, amb 15 gols

Mesut Özil / EFE

FortalezaUn gol Miroslav Klose, que el situa com a màxim anotador en la història dels mundials al costat de Ronaldo Luiz Nazario de Lima, amb 15 gols, ha servit perquè Alemanya empatés aquest dissabte davant d'una excel·lent Ghana (2-2), resultat que deixa en obert el grup G, que completen Portugal i Estats Units.

Mario Goetze en el minut 52 ha avançat als alemanys, però Andre Ayew (m.54) i Gyan (m.63) han remuntat, fins que Klose, de 36 anys, ha entrat als 69 minuts per apagar l'incendi i als 71 ha empatat en un córner.

Amb aquest resultat, Alemanya lidera el G amb quatre punts, mentre Ghana és tercera amb 1 punt. Estats Units, que té tres, s'enfrontarà aquest diumenge a Manaus amb Portugal, cuer que no ha sumat.

Ghana ha desafiat el poder alemany amb un magnífic desplegament físic i un incisiu joc per les bandes. Davant d'una refinada Alemanya dirigida per virtuosos com Mesut Ozil o Mario Goetze, Ghana ha apel·lat al múscul, la disciplina i el contraatac. Una fórmula semblant a la utilitzada per Costa Rica en els seus històrics triomfs davant l'Uruguai i Itàlia.

Quan la selecció europea ha aconseguit lliurar-se de la intensa pressió ghanesa, s'ha aproximat a la meta en jugades molt elaborades, però que acabaven sense un xut a porta. Així ha passat quan Ozil, el mag alemany, s'ha despenjat a l'esquerra o a la dreta i les seves centrades han estat a punt d'acabar en gol, amb Muller i Goetze com a protagonistes.

Tony Kroos ha recuperat el comandament en el segon temps. Ha servit des de la dreta i Goetze l'ha empès com ha pogut. Ha sigut un gol heterodox, però ha estat gol. Però Ghana no ha trigat a respondre. Tres minuts després, al 54, Andre Ayew ha rematat per igualar el xoc.

El desconcert alemany s'ha fet palès. Al minut 63 Gyan han fet el segon pels ghanesos i Alemanya ha començat a córrer darrere del marcador.

Però els recursos germànics han estat variats. Si el joc trenat no funciona, s'opta pel directe. Klose i Schweinsteiger han estat cridats pel rescat.

Al 71, dos minuts més tard d'entrar al terreny de joc, Kroos ha botat un córner al punt de penal, Hoewedes l'ha pentinat i Klose ha foradat la xarxa. El davanter de la Lazio ha igualat els 15 gols en Campionats del Món del brasiler Ronaldo Nazario.

Al final, 2-2.