Futbol Femení
Esports Futbol 12/01/2014

L'Espanyol femení salva 'in extremis' un derbi agònic que deixa molt tocat el Llevant Les Planes

Un gol de falta directa de Núria Mendoza al minut 85 ha permès les periquites sumar tres punts que poden ser mitja permanència. A més, empat del Sant Gabriel i triomf per la mínima del Barça

Sant Adrià del BesòsMitja permanència estava en joc a Sant Adrià i cada acció ha sigut una petita batalla. L'Espanyol i el Llevant Les Planes han protagonitzat un derbi agònic, patit i igualat que ha acabat resolent per la mínima el conjunt local gràcies a un gol de falta directa de Núria Mendoza a cinc minuts del final. El xut sec des de més de 25 metres ha sigut, a més, un cop dur, duríssim, per a l'equip de Sant Joan Despí, que es manté a la cua de la classificació una mica més lluny de les posicions de salvació. Han sigut les blanc-i-blaves qui més perill han creat durant bona part del partit i només l'encert de Maria Ripoll sota pals ha evitat que l'1-0 arribés abans. Algun contraatac final i desesperat del Llevant Les Planes ha fregat l'1-1 però el marcador ja no s'ha mogut. Amb el triomf, l'Espanyol agafa aire i s'apropa a la Copa de la Reina.

Qui segueix fora de les posicions de Copa és el Sant Gabriel, a un punt de la vuitena plaça, malgrat haver aconseguit sumar un empat en el seu desplaçament a Huelva (2-2) i trencar una mala ratxa de quatre derrotes consecutives. L'equip de Dani Limones, amb un penal transformat per Chini a tres minuts del final, ha salvat un punt després d'anar dos cops per sota en el marcador i se situa amb 17, a tocar del Sevilla. Anita i Sandra han estat les autores dels gols locals, mentre que Gudiel ha marcat l'altre del bàndol català.

Al límit però amb suficiència, el Barça ha superat la visita a Palma amb una victòria per la mínima davant el Collerenc (0-1). Un gol de Jelena Cankovic al minut 58, després de rematar de cap una centrada de Sonia, ha permès l'equip de Xavi Llorens sumar tres punts i mantenir l'amplia diferència de vuit sobre el segon classificat, l'Athletic, que dissabte va remuntar per guanyar el derbi davant la Reial Societat.