Futbol Femení
Esports Futbol 08/01/2012

L'Estartit guanya i surt del descens, mentre el Barça i l'Espanyol no fallen a la zona alta

Només el Sant Gabriel ha punxat en una bona jornada per als altres tres representants catalans de la Primera Divisió femenina. L'Estartit ha guanyat 3-1 al València i abandona la zona de descens i el Barça i l'Espanyol han golejat

Carla lluita amb Ale per una pilota durant l'Estartit-Rayo.

BarcelonaEn la primera jornada del 2012, tres dels quatre equips catalans de la Primera Divisió femenina han aconseguit els seus objectius. L'Estartit ha guanyat 3-1 a casa contra el València, en un duel decisiu per salvar la categoria. El Barça ha esclafat el Reocín Racing per 6-0 a Sant Joan Despí i l'Espanyol també s'ha exhibit, a Màlaga, on ha golejat per 0-5. Menys sort ha tingut el Sant Gabriel, que ha perdut 3-0 contra un molt bon Llevant.

Un triomf per sortir del descens

Tots els gols al Municipal de l'Estartit s'han vist a la segona meitat. Després d'un ensopit 0-0 als primers 45 minuts, les gironines han sortit decidides a sumar la victòria que necessitaven per abandonar la zona de descens. Dos gols consecutius de Carolina han calmat els ànims locals a vint minuts del final. Mateos ha retallat distàncies per les valencianes, però Mery ha sentenciat amb el 3-1 al minut 89.

Golejades per seguir a dalt

La golejada del Barça, líder, i l'Espanyol, tercer, hagués pogut ser més rodona si l'Athletic, segon classificat, hagués punxat a Saragossa. Les basquets han començat perdent, però Guru i Erika han capgirat el marcador per donar la victòria a les de Bilbao.

Sonia, amb un hat trick, Míriam Diéguez, amb dos gols, i l'argentina Ludmila Manicler, 'Luli', han sigut les autores dels sis gols que les de Xavi Llorens han fet al Reocín Racing, cuer de la competició.

A Màlaga, les blanc-i-blaves han dominat i han tornat a demostrar que no perden l'esperança de caçar als dos rivals que tenen per sobre a la classificació. Maripaz, amb un hat trick, no afluixa i segueix sent la pitxitxi de la categoria. L'altra golejadora del matí ha estat Willy, amb dos gols.

En terra de ningú

Un Sant Gabriel amb moltes baixes no ha pogut amb el Llevant en la seva visita al Poliesportiu Nazaret. Alexia, Alicia i Ruth han estat les encarregades de donar el triomf 3-0 a les valencianes, que continuen progressant per apropar-se a la quarta posició que dóna dret a jugar la Copa de la Reina.