Futbol
Esports Futbol 10/08/2011

LFP i AFE tanquen una nova reunió sense acord sobre el conveni col·lectiu

Les postures sobre el nou conveni col·lectiu continuen allunyades i la possibilitat que els jugadors facin vaga a la primera jornada de Lliga és cada cop més real

Redacció
2 min
El president de l'Associació de Futbolistes Espanyols, Luis Rubiales.

BarcelonaRepresentants de la Lliga de Futbol Professional (LFP) i de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), presidida per l'exfutbolista Luis Rubiales, s'han reunit aquest dimecres per tractar la negociació del nou conveni col·lectiu dels futbolistes, i la trobada ha tornat a acabar sense acord.

A només 10 dies de l'inici de la Lliga, la manca d'acord podria apropar la vaga de jugadors amb què amenaça l'AFE. De moment, està previst que demà dijous el sindicat ofereixi una roda de premsa per explicar la seva postura.

El nucli del desacord és la qüestió dels diners que la Lliga destinaria al fons de garantia salarial per als jugadors d'equips que es trobin sota la Llei Concursal.

El conflicte

En la darrera setmana, les postures entre ambdós bàndols s'han allunyat, perquè la LFP ha aprovat un fons de garantia per eixugar els deutes dels equips sota la Llei Concursal amb els jugadors, amb unes xifres molt allunyades de les pretensions de l'AFE.

El fons aprovat preveu una garantia de 7 milions (280.000 per jugador) per als jugadors de Primera i 3 per als de Segona (120.000 per barba) en el cas dels deutes de la temporada 2010/11. A més, destina, entre la temporada 2011/12 i la 2014/15, fins a 6 milions per als clubs de Primera i de nou 3 per als de Segona (240.000 i 120.000 per jugador, respectivament).

Per a l'AFE, aquestes xifres, aprovades "unilateralment", no tenen "res a veure" amb el que es va tractar a les negociacions i "limita de manera molt important" les xifres que contemplava l'anterior conveni col·lectiu, sobretot tenint en compte que aquesta passada temporada més clubs s'han trobat en aquesta situació greu.

El matís que complica més les coses

El text aprovat per la Lliga contempla un detall que complica i enreda encara més les negociacions. Diu que aquest fons aprovat perdria la seva vigència "si existeixen modificacions normatives que redueixin els ingressos", com els que provenen de les travesses, o "si existeix una modificació de la Llei Concursal segons el text vigent a 29 de juliol de 2011".

I el fet és que la llei en qüestió està pendent de la seva modificació definitiva, probablement al setembre, després que aquesta quedés aprovada el 27 de juliol passat.

Amb el canvi, s'imposarà la llei esportiva sobre la concursal, fet que suposa que baixaran de categoria aquells equips que no estiguin al dia amb els seus pagaments a jugadors o altres clubs a final de temporada.

stats