Futbol
Esports Futbol 20/08/2011

LFP i AFE continuen sense acord i es tornaran a reunir dilluns per continuar les negociacions

Els futbolistes i la Lliga no es posen d'acord en la negociació del conveni col·lectiu i els jugadors mantenen la vaga per les dues primeres jornades de Lliga

Redacció
1 min
El president de la LFP José Luis Astiazaran (centre) dirigint-se a la reunió amb l'AFE

MadridLa Lliga de Futbol Professional (LFP) i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) s'han tornat a reunir aquest dissabte a la recerca d'un acord que desconvoqui la vaga de futbolistes que ha impedit l'inici de la competició aquest cap de setmana.

Les dues parts han continuat les negociacions a la seu de l'AFE durant prop de tres hores, en la tercera trobada des que el sindicat de futbolistes va anunciar el passat 11 d'agost una vaga per a les dues primeres jornades de lliga.

Les juntes directives de les dues institucions han estat encapçalades per José Luis Astiazarán, president de la Lliga, i Luis Rubiales, president de l'AFE, encara que cap de les parts ha volgut revelar l'estat de les negociacions.

"Ha estat una reunió de treball molt intensa", ha declarat Astiazarán. "Seguim treballant", ha afirmat Luis Gil, gerent de l'AFE, que ha declinat fer més valoracions.

Lliga i AFE tornaran a reunir el proper dilluns 22 d'agost a les 12.00 a la seu de la Lliga amb l'objectiu d'arribar a un acord que permeti desconvocar la vaga.

Les principals desavinences entre les dues institucions radiquen en l'actual conveni, el qual, segons l'AFE, no aporta suficients garanties de cobrament per als jugadors.

El sindicat de futbolistes exigeix l'elaboració d'un nou conveni en què prevalgui la Llei de l'esport per sobre de la Llei Concursal, legislació mercantil a la qual poden acollir-actualment els clubs i que permet no fer front als deutes acumulats i congela el pagament de les nòmines dels jugadors.

stats