Primera Divisió
Esports Futbol 30/01/2013

La LFP aprova un nou reglament de control econòmic

El nou sistema, que entrarà en vigor a partir de la temporada 2013-14, exigeix equilibri pressupostari per poder fitxar

Efe
1 min
José Luis Astiazarán i Miguel Cardenal

BarcelonaMiguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports (CSD), i José Luis Astiazarán, president de la Lliga de Futbol Professional (LFP), han presentat aquest dimecres el nou reglament de control econòmic per als clubs, que exigeix equilibri pressupostari per poder fitxar. El nou sistema, que entrarà en vigor a partir de la temporada 2013-14, ha sigut aprovat per la comissió delegada de la LFP i té com a objectiu garantir l'equilibri pressupostari.

El model preveu la revisió prèvia del pressupost dels clubs, que n'hauran de presentar la informació el 30 d'abril com a data límit. Si no està equilibrat, la Lliga no ha d'inscriure les fitxes de les noves contractacions que aquests pretenguin fer.

Per pressupostar ingressos i despeses el sistema fixa límits d'ingressos i despeses no esportius, basats en informació històrica recent o en contractes ja subscrits, i exigeix que es demostri una projecció de reducció de despeses no esportives que superin el 10% de la temporada anterior.

Després d'això s'imposa al club un límit de cost de plantilla esportiva que impedeixi que pugui entrar en pèrdues en la temporada pressupostada i, si se supera aquest límit, no es podrà inscriure un jugador. José Luis Astiazarán ha indicat que aquests límits tindran excepcions davant possibles operacions de patrocini, traspassos, cessaments d'entrenadors o descensos.

El resum de les mesures es pot consultar aquí.

stats