MUNDIAL DE CLUBS
Esports Futbol 18/12/2010

L'Inter de Milà és el nou campió del món (0-3)

Després de la Lliga, Copa i Supercopa d'Itàlia i la Lliga de Campions europea, el club italià recupera les sensacions victorioses després dels alts i baixos de les últimes dates

L'Inter celebra el títol

La inestabilitat en els resultats recents, tant a la seva Lliga com en la fase de grups de la Lliga de Campions, van encendre l'alarma en l'entitat. Les sospites sobre el tècnic espanyol Rafael Benítez van créixer. L'ombra del portuguès José Mourinho, líder dels èxits del passat exercici, és encara llarga.

El Mundial de Clubs suposa aire per Benítez, que va aconseguir, per fi, la corona que se li va resistir fa cinc anys, quan el Sao Paulo va superar el Liverpool a la final de 2005 per 1-0.

De fet, l'equip congolès inquietar l'Inter, que va tancar pràcticament el partit en el primer quart d'hora. Molt va tenir a veure en això el camerunès Samuel Eto'o. D'entrada, va centrar al macedoni Goran Pandev en l'acció del gol inicial. Quatre minuts més tard, en el 17, va aprofitar un error del Mazembe per plantar-se davant el porter Muteba Kidiaba per signar el segon i ampliar la renda.

La segona part va tenir un ritme inferior. El conjunt de Benítez va contemplar el partit amb el control del joc i la intenció de sentenciar en qualsevol acció. Com la protagonitzada pel brasiler Maicon, que va signar una jugada personal per finalitzar amb un xut al pal.

No va arribar el gol que retornés el campió africà al partit. Al contrari. El gol del francès Jonathan Biabiany, substitut de Milito, va arrodonir la victòria que va tancar el cercle d'èxits d'una campanya triomfal.