LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 05/04/2011

El Tottenham vol seguir els passos de l'Sporting

El Reial Madrid té avui l'ocasió de fer un pas de gegant per assolir un objectiu que fa set anys que no aconsegueix, unes semifinals de Lliga de Campions

Alexis Crosas
3 min
Adebayor i Ronaldo celebrant un gol del Reial Madrid / EFE

BarcelonaEl somni de la Lliga va morir dissabte passat al Bernabéu davant de l'Sporting de Gijón de Preciado. És el que tenen els tornejos de regularitat. Qualsevol pot despistar-se i perdre. Però la pel·lícula d'avui és força diferent. “La Lliga de Campions és la competició més important del món a nivell de clubs”, afirmava Mourinho a la roda de premsa, i segurament és el missatge que ha transmès als seus jugadors durant la xerrada prèvia.

El Reial Madrid torna a tenir l'oportunitat de jugar, set anys després, uns quarts de final de la Lliga de Campions. Set anys són molts anys per a una entitat acostumada a guanyar Copes d'Europa. Les decepcions i les eliminacions prematures han fet que el club de la capital perdés part del prestigi europeu que havia acumulat. Avui president, entrenador, jugadors i afició arriben al partit amb una càrrega addicional d'il·lusió i, lògicament, de dubtes.

El final de la ratxa de Mourinho de nou anys sense perdre com a local va arribar en un mal moment per a l'entitat. Igual com van fer per superar la maledicció de vuitens, el club ha creat una campanya perquè l'afició acompanyi l'equip a la que s'espera que sigui una nit màgica. El ple del Bernabéu està garantit.

Tot i que a la roda de premsa Mourinho va especular amb l'empat, la veritat és que el Madrid ha d'intentar assegurar-se les semifinals i no esperar al partit de tornada a White Hart Lane. La presència de Cristiano Ronaldo sembla segura, tot i que la lesió muscular que arrossega al bíceps femoral esquerre no està totalment curada. L'entrenador portuguès també intentarà forçar Marcelo, que podria jugar infiltrat. A la llista de convocats també hi ha Di Maria i Kaká, però n'han quedat fora Benzema, Pedro Leon, Canales y Albiol. Mourinho també recupera Xabi Alonso, el cervell de l'equip.

En aquests quarts de final es trobaran davant d'un dels conjunts revelació de l'any, el Tottenham. A priori, és un rival que no espanta ni fa tremolar les cames dels aficionats. No té la fama de l'Inter de Milà ni la llegenda del Manchester United, però ara mateix és un equip sòlid i amb una possibilitat única per fer història.

Els Spurs han arribat a quarts després d'un camí treballat i llarg, líders a la lligueta en un grup de grans equips i deixant enrere a tot un Milan a vuitens. L'explicació del seu rendiment potser recau en l'explosió de Gareth Bale, un lateral, ara extrem, que el 20 d'octubre va fer un hat trick a San Siro contra el totpoderós Inter. Avui és dubte per al partit després d'haver-se perdut el partit de la setmana passada de la seva selecció i el partit d'aquest dissabte contra el Wigan per una lesió d'isquiotibials, però el seu entrenador reconeix que vol jugar.

El club londinenc arriba a Madrid força minvat per les baixes a la defensa. El tècnic Harry Redknapp, que acumula cinc derrotes davant Jose Mourinho de l'etapa en què el portuguès entrenava el Chelsea, mira de recuperar a marxes forçades diversos jugadors amb molèsties. William Gallas, Tom Huddlestone i Aaron Lennon, màxim assistent del torneig, són encara dubte per a la trobada, mentre que el capità, Ledley King, Younes Kaboul, Steven Pienaar i Alan Hutton són baixes segures.

Des de 2003, el Reial Madrid no accedeix a unes semifinals de Lliga de Campions i això fa que aquest torneig sigui un dels objectius més clars que té el conjunt blanc. L'obsessió de la dècima fa massa temps que recau sobre aficionats i jugadors. Per aconseguir-la, el Reial Madrid haurà de superar una penúltima pedra, el Tottenham, l'equip revelació d'Anglaterra.

stats