Brasil 2014

L'Uruguai s'indigna contra la "màfia de la FIFA" per la sanció a Suárez

Desenes de polítics i milers d'aficionats han fet saber el seu descontentament amb la sanció a través de les xarxes socials

L'Uruguai ha respost amb indignació i fúria contra la "màfia de la FIFA" i els interessos econòmics creats entorn del Mundial després de la sanció que l'organisme rector del futbol ha imposat al seu jugador estrella, Luis Suárez, per haver mossegat un rival.

Tot just uns minuts després que es conegués la sanció de nou partits oficials i quatre mesos allunyat de tot esdeveniment esportiu que ha recaigut sobre el davanter, les xarxes socials i els diaris uruguaians han rebut una allau de missatges contra la mesura i de solidaritat i suport al jugador.

No obstant això, les principals crítiques han estat contra la FIFA, a la qual s'acusa d'intentar manipular i dificultar amb aquesta sanció el camí de l'Uruguai al Mundial i d'orquestrar una 'vendetta' al costat d'Anglaterra i Itàlia per a la seva eliminació del campionat mundial.

La mateixa ministra de Turisme i Esports de l'Uruguai, Liliam Kechichián, s'ha referit a la qüestió en el seu compte a Twitter i ha expressat el seu dolor per la "desmesurada sanció" imposada a Suárez.

Menys mesurats en les seves crítiques han estat altres polítics, com la presidenta de l'oficialista Front Ampli, Mónica Xavier, qui no ha dubtat a publicar al seu compte a Twitter que la sanció a Suárez és fruit que "Anglaterra i Itàlia no han perdonat el que els va passar al camp i el Brasil tremola amb la 'celeste'" i que el que passa amb el jugador és "un linxament del s. XXI".

Un altre polític, el diputat i candidat presidencial del Partit Independent Pablo Mieres, ha apuntat en la mateixa xarxa social que "els fantasmes de Maracanà són els de la FIFA" i que "alguna cosa fa olor de podrit al Brasil i és la FIFA". "L'Uruguai amb Suárez no era un bon negoci. D'això en saben", ha dit.

Al costat dels polítics, han estat milers de persones les que han expressat els seus sentiments a través d'aquest mitjà, uns demanant que l'Uruguai abandonés el campionat i altres afirmant que la "injustícia" i el tractament desigual emprat en aquest cas servirà d'esperó perquè la 'celeste' guanyi el campionat.

La Comissió Disciplinària de la FIFA ha decidit sancionar Suárez per haver mossegat dimarts passat el defensa italià Giorgio Chiellini a l'espatlla esquerra en l'última jornada del Grup D del Mundial del Brasil, que va enfrontar Itàlia i l'Uruguai a Natal. La FIFA va intervenir d'ofici, ja que l'àrbitre del partit no va veure l'incident.

El comunicat de la FIFA en què s'anuncia la sanció assenyala que "no es pot tolerar aquest tipus de comportament en un terreny de joc, especialment durant la Copa del Món, quan milions de persones tenen la vista posada en els jugadors".