FUTBOL
Esports Futbol 19/11/2014

L'Uruguai tira d'ofici per superar Xile (1-2)

El porter del Barça Claudio Bravo juga els 90 minuts amb la selecció xilena

Els jugadors de l'Uruguai celebren el gol del triomf contra Xile / IVAN ALVARADO / REUTERS

Santiago de XileUruguai ha derrotat la matinada d'aquest dimecres Xile (1-2) en un amistós molt igualat que el conjunt visitant va desequilibrar al seu favor a base d'ofici i experiència. Els locals han dominat la primera part però s'han fos en la segona meitat, quan els visitants han imposat el seu estil de joc amb Diego Godín.

Alexis Sánchez ha avançat els locals en el primer temps però Diego Rolán ha tornat el cop abans del descans. A deu minuts del final Álvaro González ha liquidat el partit. L'Uruguai ha demostrat des del primer minut a Xile que era un rival molt més dur de rosegar que Veneçuela, que divendres passat va caure golejada per 5-0, però ho ha fet a la seva manera, tancant-se en defensa i poblant el centre del camp.

La primera ocasió xilena ha arribat a pilota aturada. Alexis ha llançat una falta des de l'arc de l'àrea que Fernando Muslera ha rebutjat. A l'altra àrea, el jove Diego Rolán, que ha substituït Luis Suárez, ha donat el primer avís al quart d'hora amb una voleia que ha sortit desviada. Xile dominava la possessió de pilota però li costava superar la línia de mitjans uruguaiana, amb Alexis més endarrerit del normal per l'absència de Jorge Valdivia en la creació.

Al minut 28, l'ariet de l'Arsenal ha trobat un forat a l'àrea davant de Godín i ha rematat de cap al fons de la xarxa una centrada de Fabián Orellana des de la banda esquerra. Els visitants no han donar mostres d'ansietat malgrat anar per darrere en el marcador i han aconseguit l'empat en el temps afegit de la primera part en una jugada a pilota aturada. Carlos Sánchez ha servit una centrada des de la línia de tres quarts després d'una falta de Gary Medel. La defensa xilena ha cobert malament les marques i Rolán ha aparegut en el segon pal per marcar amb un cop de cap davant d'un indefens Claudio Bravo.

A la segona meitat el joc s'ha tornar més tosc, Xile ha perdut l'efervescència i el nou escenari ha afavorit els uruguaians, encara que hi ha hagut ocasions de gol en les dues àrees. Orellana ha estavellat un xut al pal en el 58 i, deu minuts més tard, Bravo ha tret un cop de mà salvador després d'un cop de cap de Rolán, el més incisiu del seu equip. I un parell de minuts després Edinson Cavani ha encarat Bravo, però el seu xut ha sortit desviat.

El gol del triomf uruguaià ha arribat a deu minuts del final. Abel Hernández ha pentinat una passada llarga, Gonzalo Jara ha fallat en el rebuig i la pilota ha quedart a mercè d'Álvaro González, que acabava d'entrar al camp i ha marcat amb xut creuat. En ple desconcert xilè, Bravo ha evitat el tercer amb una mà miraculosa després d'un xut a boca de canó.