EUROPA LEAGUE
Esports Futbol 22/11/2012

El Llevant es classifica pels setzens de final de l'Europa League (1-3)

L'equip granota supera amb claredat el Helsingborg suec i es jugarà la primera posició del grup contra el Hannover al Ciutat de València

El Llevant s'exhibeix contra el Helsingborg i passa a setzens (1-3)

BarcelonaEl Llevant, amb una clara victòria a Suècia davant el Helsingborg, ha assegurat la classificació per als setzens de final de l'Europa League i optarà al lideratge del seu grup en el proper partit contra el Hannover, l'altre aspirant a encapçalar.

El triomf de l'equip valencià (1-3) no ha deixat cap dubte. S'ha forjat en el primers temps, en el qual el conjunt que entrena Juan Ignacio Martínez ha imposat la seva llei i eha marxat al descans amb dos gols d'avantatge. Per ocasions i sobretot per joc, ha pogut aconseguir una victòria més àmplia.

El Llevant ha controlat el partit fins i tot sense necessitat de treballar durament. Ha esperat el seu rival, com sol ser habitual en els seus plantejaments, i ha saber fer-li mal al contraatac. El 0-1 ha arribat aviat després d'una bona passada de Rubén a Ángel que ha deixat tocat l'equip suec, molt inferior a tots els nivells al conjunt espanyol.

Els seus jugadors tenien la pilota, però sense profunditat alguna, fins al punt que en tot el primer temps han estat incapaços de crear perill davant la porteria de Keylor Navas. Els jugadors del Llevant recuperaven la pilota amb facilitat i sortien a la contra amb freqüència. En una d'elles, una excel·lent acció de Pedro Ríos ha acabat amb la pilota al pal en el minut 32.

Va ser el pròleg del 0-2, que ha arribat després d'un bon centre del propi Rios que Diop ha rematat de cap amb potència lluny de l'abast de Hansson i que ha portat el partit al descans al ritme que més li ha interessat al Llevant. En els primers minuts de la represa el Helsingborg ha estat una mica més ofensiu, però s'ha limitat a jugar prop de l'àrea de Llevant sense disposar d'ocasions per empatar davant un Llevant que no perdia l'ordre, confiat que arribaria la seva oportunitat per aconseguir el tercer gol .

En el segon temps el partit ha estat molt més tranquil i el Helsingborg ha disposat de la seva millor opció de gol en un xut creuat de Bedoya (m.79) i en un moment del partit en què els visitants s'han limitat a deixar passar els minuts perquè passessin les menys coses possibles.

Això no ha impedit que al final arribessin dos gols més, un per equip. En un atac de Rios i Barkero, Iborra ha posat el 0-3 a deu minuts del final, el que ha tancar definitivament el partit, encara que Sorum ha fer el gol local en l'últim instant del partit.

Fitxa tècnica:

1 - Helsingborgs: Hansson, Andersson (Krafth, m.25), Baffo, Hanstvelt, Uronen, Mahlangu, Gashi, Lindstrom (Accam, m.69), Bedoya, Álvaro (Sorum, m.37) i Djurdic.

3 - Llevant: Keylor Navas, Lell, Ballesteros, Héctor Rodas, Karambelas, Diop, Iborra (Pallardó, m.83), Pedro Ríos, Míchel (Pedro López, m.86), Rubén (Barkero, m.73) i Àngel.

Gols: 0-1, m.7: Ángel. 0-2, m.36: Diop. 0-3, m.80: Iborra. 1-3, m.88: Sorum.

Àrbitre: Allan Kelly (Irlanda). Ha amonestat pel Helsingborg a Gashi i pel Llevant a Rubén, Diop i Ballesteros