PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 02/05/2012

El Llevant perd per la mínima contra un Saragossa que no renuncia a la permanència (1-0)

Els valencians cedeixen la pilota als locals en la primera part i els aragonesos ho aprofiten per fer l'únic gol del partit, obra d'Edu Oriol (min. 11)

Efe
2 min
Edu Oriol, del Saragossa, celebra el seu gol contra el Llevant / JAVIER CEBOLLADA / EFE

SaragossaEl Reial Saragossa segueix sense renunciar a la permanència i aquest dimecres ha tornat a fer un nou pas amb l'esperança d'assolir-la superant a un Llevant que es jugava bona part de les seves aspiracions de Lliga de Campions.

Amb els tres punts sumats davant el Llevant, l'equip aragonès veu per primera vegada en les últimes jornades a un equip a un sol partit de distància, en aquest cas el Rayo Vallecano, tot i que amb el problema que amb els madrilenys tenen perdut el 'goal-average'. Com ja va passar contra l'Athletic, la llauna l'ha obert Edu Oriol. El gol val tres punts que al seu equip li permeten conservar una mica més viva encara la il·lusió de la permanència.

Des del començament, el conjunt granota ha cedit el control de la pilota als locals que, lluny de renunciar a la possessió, han intentat posar setge a la porteria de Munúa el més aviat millor i avançar-se en el marcador.

El conjunt de Juan Ignacio Martínez intentava no deixar espais per on es poguessin colar els locals, fins que una centrada d'Abraham no han encertat a refusar els defensors llevantins. La pilota ha caigut pràcticament morta dins l'àrea als peus d'Edu Oriol, que en aquesta recta final de la temporada s'està mostrant especialment motivat i inspirat, i amb solvència ha enviat la rematada al fons de la xarxa.

Al Llevant li costava molt demostrar la seva elevada posició a la taula, fent massa en falta les absències del seu millor davanters i del seu millor assistent, Koné i Barkero respectivament, i no era capaç de trobar la manera d'acostar-se amb perill a l'àrea defensada per Roberto. Els valencians únicament arribaven amb perill com a conseqüència d'alguna pèrdua de pilota i així ho han demostrat en un parell de rematades des de fora de l'àrea de Botelho i Valdo.

Després del descans, els valencians han avançat la seva línia de pressió diversos metres el que impedia als locals manejar la pilota amb la comoditat amb què ho havien fet a la primera meitat.

Als valencians els han entrat les presses en la recta final del partit per intentar emportar-se alguna cosa positiva. A falta de cinc minuts, el Saragossa ha pogut sentenciar el partit amb un centre de Luis García al que han entrat amb tot Rubén Micael i Postiga i la pilota ha acabat dins la porteria, però la jugada ha estat invalidada per fora de joc de tots dos. A continuació, el Llevant ha estat a punt de sorprendre a la contra amb un Ballesteros llançat però tampoc han aconseguit el seu objectiu.

Fitxa tècnica:

Saragossa: Roberto; Álvarez, Da Silva, Paredes, Abraham; Micael, Zuculini (Pintér, min.58), Apoño, Lafita (Obradovic, min.90) Edu Oriol (Luis García, min.67) i Postiga.

Llevant: Munúa; Pedro López, Ballesteros, Gustavo Cabral, Juanfran; Valdo, Iborra (El Zhar, min.59), Xavi Torres, Botelho; Farinós (Rubén, min.46) i Ghezzal.

Gol: 1-0. Min.11, Edu Oriol.

Àrbitre: Estrada Fernández. Targeta groga: Álvarez, Lafita, Postiga, Luis García i Roberto pel Saragossa i Iborra, Gustavo Cabral, Xavi Torres i Botelho pel Llevant.

stats