LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 22/02/2011

El Madrid pateix a Lió on esgarrapa un empat que deixa l'eliminatòria oberta (1-1)

Gomis, que havia tingut l'ocasió més clara al primer temps, s'ha rescabalat al segon temps amb un gol després d'un error en defensa del Madrid

Cissokho disputa la pilota amb els madridistes Khedira i Ramos

LióEl Reial Madrid segueix sense saber que és guanyar al camp del Lió, però a diferència d'altres cops no ha perdut. L'empat dels blancs a Gerland els permet afrontar amb cert optimisme el matx de tornada dels vuitens de final, tot i que el joc dels madridistes no ha estat el millor.

L'Olympique de Lió ha estat el dominador de la primera part del partit, tant per joc com per ocasions. Els francesos, més incisius en atac, han buscat la porteria de Casillas i han tingut ocasions clares per avançar-se al marcador. Al davant, el Madrid, que ha preferit esperar al darrera i sortir al contraatac; tot i que en aquesta ocasió els de Mourinho han topat amb una defensa ben ordenada que ha impedit que els blancs arribessin amb perill. De fet, Cristiano Ronaldo, al minut 30, ha tingut l'única ocasió clara després de servir una falta que ha aturat el porter Lloris.

Sens dubte, qui ha fet més mèrits per marcar han estat els francesos. L'equip que dirigeix Claude Puel ha buscat fer mal entrant per les bandes i ha aconseguit rematar a la porteria de Casillas. Però la falta d'encert, primer; i la bona actuació del porter madrileny, després, han impedit que el Lió marxés al descans amb avantatge.

Cris, al quart d'hora de joc, ha pogut rematar una bona centrada però la pilota ha sortit desviada, al lateral de la porteria. Però, sens dubte, l'ocasió més clara l'ha tinguda Gomis. Després d'un contraatac dels francesos, Casillas ha pogut desviar la pilota però no atrapar-la. I malgrat que el porter ha quedat al terra, ha pogut arribar a desviar el xut de Gomis, que no ha precisat prou la seva rematada. Poc després s'arribava al descans.

La mitja part ha anat bé al Madrid. Mourinho ha sabut fer reaccionar als seus homes, que han sortit a la segona part amb molta més insistència. A les primeres de canvi, Cristiano Ronaldo ha llançat una falta que ha anat al pal; i poc després Sergio Ramos ha rematat de cap al travesser. Tot i que l'Olympique ha intentat estirar-se i sortir del darrera, han estat els blancs qui han continuat dominant el joc, i fins i tot han reclamat un penal per possibles mans de Gourcuff.

I al quart d'hora ha arribat l'acció del gol visitant. Mourinho ha fet entrar Benzema en el lloc d'Adebayor. I a la primera pilota que ha tocat el francès, després de rebre a l'interior de l'àrea, ha avançat en horitzontal i quan ha trobat un espai per xutar ha aconseguit fer entrar la bola a l'interior de la porteria.

Tot i que Mourinho ha fet canvis defensius, l'Olympique no ha abaixat els braços i al final ha trobat la recompensa a l'esforç. Gomis ha rebut una pilota a l'interior de l'àrea, en posició correcta -tot i les protestes dels blancs- i ha pogut superar Casillas a plaer. Fins al final del matx, els francesos han buscat sense sort el gol del triomf.

Olympique de Lió: Lloris; Révelliere, Cris, Lovren, Cissokho; Toulalan, Källstrom (Pjanic, 76'); Bastos (Jimmy Briand, 69'), Gourcuff, Delgado (Pied, 65'); i Gomis.

Reial Madrid: Casillas; Ramos, Carvalho, Pepe, Arbeloa; Alonso, Khedira (Lass Diarra, 67'); Di Maria, Ozil (Marcelo, 74'), Cristiano i Adebayor (Benzema, 64').

Gol: Benzema, (63') 0-1. Gomis (83'), 1-1

Àrbitre: Wolfgang Stark. Targetes grogues a Cris, Pied, Sergio Ramos, Di Maria i Iker Casillas.