FUTBOL

Florentino carrega contra Rubiales: "Hi ha hagut una reacció d'orgull absurda"

Lopetegui: "Quan vaig ser acomiadat de la selecció va ser el dia més trist des de la mort de la meva mare"

Julen Lopetegui, lluny ja de Rússia després que aquest dimecres fos destituït com a entrenador de la selecció espanyola, ja parla com a tècnic del Reial Madrid. Aquest dijous ha estat presentat a Madrid en un auditori blanc ple a vessar i acompanyat de Florentino Pérez. El president de l'entitat blanca, després de dir que li hauria agradat presentar Lopetegui "com a campió del món", l'hi ha donat la benvinguda: "Sé que tenies dos somnis que eren perfectament compatibles: fer la selecció espanyola campiona del món i convertir-te en entrenador del Reial Madrid".

"Vam pensar que s'havia de comunicar de pressa la teva contractació, respectant les clàusules i l'acord, per evitar qualsevol rumor. Lamentem que l'acord hagi estat interpretat per alguns com una falta de lleialtat en una Espanya moderna. Vam arribar a un acord en poques hores i vam decidir fer-ho públic com a acte de transparència", ha dit Florentino. "Ha sigut una absurda reacció d'orgull malentesa. Una resposta desproporcionada, injusta i sense precedents. Hi ha hagut precedents similars d'entrenadors fitxats quan eren seleccionadors: Luis Aragonés, Conte, Hiddink, Van Gaal... Això sí, cap d'ells era el Reial Madrid", ha afegit el president blanc.

Lopetegui esclata a plorar: "Va ser el dia més trist de la meva vida"

Després d'aquest discurs de Florentino Pérez, Lopetegui ha mostrat el seu agraïment per haver estat escollit com a tècnic del Reial Madrid i ha afirmat, entre llàgrimes: "Després de la mort de la meva mare, ahir [dijous] va ser el dia més trist de la meva vida. Avui [aquest divendres], però, és el dia més feliç de la meva vida". Preguntat pel paper de la selecció, ha dit que "animarà com un espanyol més" i que, "malgrat tot", està segur que "faran un gran Mundial".

Lopetegui ha tornat a parlar de "lleialtat", un argument que Rubiales va utilitzar per destituir-lo del càrrec: "Quan va estar decidit, vam informar Rubiales. Primer, em va felicitar. Llavors em va demanar que l'esperés per fer una roda de premsa conjunta. Després, no sé què va passar. El que jo volia era deixar-ho clar abans que comencés el Mundial per ser transparent. Els jugadors ho van entendre perfectament". El nou tècnic blanc ha dit que ha actuat de manera "professional i honesta" i ha afirmat que algú ha volgut interpretar les coses "de manera, fins i tot, mediocre".

"Quan els jugadors van saber la notícia vam fer el millor entrenament de la setmana, no hi va influir", ha afegit. "M'hauria agradat que Rubiales fes les coses d'una altra manera", ha dit abans de rebre l'aplaudiment de l'auditori blanc en una roda de premsa dantesca.