BRASIL 2014
Esports Futbol 19/06/2014

Luis Suárez salva l'Uruguai contra Anglaterra (2-1)

Els anglesos, que després de dos partits no han sumat cap punt, necessiten gairebé un miracle en l'última jornada per no tornar ja cap a casa

Nuria García
Luis Suárez celebra el gol contra Anglaterra / BEN STANSALL / AFP PHOTO

BarcelonaL'Uruguai ha aconseguit un important triomf contra Anglaterra (2-1), que es queda en una situació compromesa per seguir endavant en el Mundial i que haurà d'estar pendent d'una carambola i del que fan la resta de rivals del grup D per seguir tenint opcions.

A causa dels nervis pel que hi havia en joc, la primera part ha estat plena d'imprecisions. Rooney ha tingut dues ocasions per inaugurar el marcador: primer, una falta des de la frontal que s'ha perdut per poc i més tard, una falta servida per Gerrard que el del Manchester United ha enviat, de cap, a la creueta.

Tot i això, qui s'ha avançat ha estat l'Uruguai, en la primera oportunitat clara que ha tingut. Al minut 38, Luis Suárez ha rematat de cap una bona assistència des de l'esquerra de Cavani després d'un contracop dirigit per Lodeiro. Als instants finals de la primera part, Anglaterra ha pressionat, però els seus davanters no han estat encertats de cara a porteria.

A l'inici de la segona part, Luis Suárez i Cavani han tingut oportunitats per fer el segon per a l'Uruguai, mentre que a l'altra àrea ha estat Rooney l'únic que ha arribat a la porteria de Muslera amb perill. De fet, ha estat ell qui, al minut 53, ha rematat des de dins de l'àrea gran una centrada de Baines que Muslera ha blocat en dos temps.

I també ha estat ell qui, al minut 74, ha fet l'empat. Després d'una impressionant jugada de Sturridge, que ha marxat dels seus dos marcadors amb un bonic revers trepitjant la pilota, aquest ha fet una passada a Johnson, que abans d'entrar a l'àrea ha assistit Rooney. El del Manchester United ha rematat amb l'esquerra a plaer per superar Muslera.

L'empat no ha fet que caiguessin els ànims dels uruguaians, més aviat al contrari: han fet un pas endavant, a la recerca d'un triomf que els permetés disputar l'última jornada amb una mica més de calma. Així, al minut 84, Muslera ha servit en llarg, Cavani ha intentat pentinar la pilota, però aquesta ha arribat a Luis Suárez, que gairebé sol davant del porter ha rematat amb força la pilota, que ha acabat de nou al fons de la xarxa.