LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 08/04/2014

El Madrid s'espanta a Dortmund però passa a semifinals (2 a 0)

Marco Reus marca dos gols que estan a punt de suposar la remuntada dels alemanys

A. Llimós
Marco Reus, golejador del Dortmund / KAI PFAFFENBACH / REUTERS

BarcelonaEl Reial Madrid s'ha classificat per jugar les semifinals de la Champions, tot i perdre 2 a 0 contra el Borussia Dortmund de Jürgen Kloop. El 3 a 0 de l'anada ha estat definitiu. Cristiano Ronaldo no ha jugat per precaució, i els alemanys han jugat amb 6 baixes de jugadors titulars. Marco Reus ha estat el millor del partit, amb els 2 gols del seu equip.

A la primera meitat, el conjunt de Jürgen Kloop s'ha situat a un sol gol de la remuntada. Dos gols de Marco Reus han fet tremolar el conjunt madridista, que tenia Cristiano Ronaldo a la banqueta per molèsties físiques. La primera gran oportunitat, però, ha estat precisament per als de Carlo Ancelotti. Roman Weinderfeller ha aturat el penal de Di María amb una gran estirada. Pocs minuts més tard, al 24, el partit s'ha començat a decantar cap al bàndol alemany, que ha penalitzat els errors madridistes a la primera línia de construcció. Pepe ha cedit una pilota cap a Casillas amb el cap, i Marco Reus, el més llest de tots, s'ha avançat i després de superar Casillas ha marcat el primer gol al Signal Iduna Park. Uns minuts més tard, qui s'ha equivocat és Illara. La seva passada l'ha robat altra vegada Reus, que ha assistit Robert Lewandowski, tot i que el seu xut s'ha estavellat contra el pal després que toqués lleugerament el porter espanyol. Reus ha caçat el rebuig i ha marcat el 2 a 0 davant el deliri generalitzat de la graderia germànica. El Madrid tremolava, i el Dortmund es veia capacitat per remuntar el 3 a 0 de l'anada.

A la represa, Benzema ha pogut sentenciar l'eliminatòria, però després de superar Weinderfeller, Hummels li ha robat la cartera. A partir d'aquí, han arribat 10 minuts d'empenta local. Reus ha habilitat l'armeni Henrikh Mkhitaryan, que després de superar Casillas, ha tirat al pal sense porter. El mateix mitja punta ha tornat a tenir una gran oportunitat uns minuts més tard, però el seu llançament l'ha aturat el porter espanyol. El Dortmund ha intentat fer el 3 a 0 per provocar la pròrroga, però s'ha quedat sense gasolina per aconseguir la gesta.