Lliga de Campions
Esports Futbol 03/04/2013

El Madrid passa per sobre del Galatasaray i deixa l'eliminatòria de quarts sentenciada (3-0)

Davant una defensa anàrquica, Cristiano Ronaldo, Benzema i Higuaín han deixat els turcs tocats de mort al Bernabéu

A. Solé
Cristiano Ronaldo salta de sobre de Semi Kaya del Galatasaray

BarcelonaEl Reial Madrid té un peu i mig a les semifinals de la Lliga de Campions un altre cop. El Galatasaray necessitarà un miracle al seu estadi la setmana que ve si vol capgirar el 3-0 d'aquesta nit al Santiago Bernabéu.

El plantejament valent i ofensiu del Galatasaray ha sigut un regal per als blancs, sobretot per l'anarquia de la defensa turca. Als 9 minuts ha arribat el primer gol del Madrid. Özil ha fet una assistència marca de la casa a Cristiano Ronaldo, que ha trobat l'espai entre els centrals, i en carrera davant del porter li ha clavat una vaselina perfecta.

Els turcs han seguit atacant sense gaires prevencions defensives, conscients que un gol a Madrid tindria molt de valor, i per això fins i tot els laterals han pujat més del que seria prudent. En especial la banda dreta, que Eboué deixava sovint sola, ha sigut un colador per al Madrid.

Drogba ha posat a prova Diego López amb un potent xut de fora de l'àrea, que el porter blanc ha desviat a córner amb els punys. Just després, però, ha arribat el segon gol blanc. Essien ha posat la pilota a l'àrea amb una bona centrada, Eboué se l'ha menjat per dalt i la pilota ha caigut als peus de Benzema a l'àrea petita, que no ha desaprofitat el regal (28').

A la segona part el tècnic turc, Fatih Terim, s'ha adonat que una golejada al Bernabéu el deixava fora de la Champions, i ha mirat de tancar la porta del darrere. Ha tret Sneijder per posar al camp un altre central, Zan.

Amb aquest canvi, la segona meitat ha sigut més calmada. El Galatasaray ja no ha atacat tant, mentre que el Madrid ha sabut esperar el seu moment per rematar l'eliminatòria. I així ha sigut quan, als 73 minuts, Higuaín ha rematat de cap una falta picada per Xabi Alonso, deixant el Madrid virtualment a semifinals, a falta del partit de tornada, dimarts que ve a Istanbul.