MUNDIAL DE CLUBS
Esports Futbol 20/12/2014

El Madrid derrota San Lorenzo i aconsegueix el seu primer Mundial de Clubs (2-0)

Sergio Ramos, de cap, desencalla un partit travat a la sortida d'un córner i Gareth Bale tanca la victòria blanca

BarcelonaEl Reial Madrid ha aconseguit aquest dissabte el Mundial de Clubs, un dels pocs títols que li faltaven al palmarès. L'equip de Carlo Ancelotti s'ha desfet de San Lorenzo (2-0) en una final travada, amb moltes faltes, i que ha pogut desencallar Sergio Ramos a la primera part.

El central andalús ha tornat a aparèixer quan més ho necessitava el seu equip. A la mitja hora de joc d'un partit sense ocasions clares, exceptuant un parell de tirs de Benzema i Bale que havia pogut refusar el porter. Ha estat a la sortida d'un córner, igual que a la final de la Champions de Lisboa. Aquell dia Ramos va marcar el gol de l'empat al temps de descompte i aquest cop ha obert el marcador al 37, amb un altre cop de cap impecable que no ha pogut aturar el porter Torrico.

El porter de San Lorenzo ha tornat a ser protagonista, aquest cop desafortunat, en el segon gol dels blancs que ha aconseguit Gareth Bale a l'inici del segon temps. El gal·lès ha xutat des de la frontal, massa centrat, i a Torrico se li ha escolat la pilota dels guants i li ha passat per sota el cos.

El segon gol ha matat definitivament el partit per a un Reial Madrid superior, a nivell d'individualitats, però que no ha estat tant encertat en el joc col·lectiu. Cristiano Ronaldo, un dels candidats a la Pilota d'Or, ha buscat el seu gol amb insistència però gairebé no ha tingut ocasions, exceptuant un cop de cap al darrer minut que ha anat a les mans del porter.

Iker Casillas, protagonista a les semifinals aturant un penal, gairebé no ha tingut feina, tot i que San Lorenzo ha fet una darrera ofensiva a partir de l'equador de la segona meitat. Buffarini i Kalinski han posat a prova el de Móstoles, que acaba el torneig sense haver encaixat cap gol.

"Serà un any inoblidable, després d'haver aconseguit quatre títols. Però aquí no s'acaba la temporada, estem tot just a la meitat. Ens cal seguir treballant", comentava Carlo Ancelotti després de la final.

És el quart títol del 2014 per als blancs, que tanquen l'any com a guanyadors de la Copa del Rei, de la Champions, de la Supercopa d'Europa i del Mundial de Clubs. Aquest últim trofeu encara no era a les vitrines del club blanc, que tenia tres Intercontinentals però encara no havia aconseguit el Mundial des que es disputa en aquest format.

REIAL MADRID 2 - 0 SAN LORENZO

Reial Madrid: Casillas; Carvajal (Arbeloa, m.73), Pepe, Sergio Ramos (Varane, m.89), Marcelo (Coentrao, m.43); Kroos, Isco, James; Bale, Cristiano Ronaldo i Benzema.

San Lorenzo: Sebastián Torrico; Julio Buffarini, Yepes (Cetto, m.61), Kannemann, Emmanuel Más; Néstor Ortigoza, Juan Mercier; Enzo Kalinski, Gonzalo Verón (Romagnoli, m.57), Pablo Barrientos; i Martín Cauteruccio (Matos, m.68).

Gols: 1-0, m.37: Ramos. 2-0, m.51: Bale.

Àrbitre: Walter López (Guatemala). Targetes a Ramos, Carvajal, Ortigoza, Barrientos, Buffarini i Kannemann.

Estadi: Gran Estadi de Marràqueix, amb 38.345 seguidors.